Les Jornades Culinàries d'Arròs a Banda tornen aquest octubre

El típic plat de la gastronomia castellonenca torna a ser protagonista en aquestes jornades en les quals participen 12 restaurants del Grau

Les Jornades Culinàries d'Arròs a Banda tornen aquest octubre
30/09/2019 -

La novena edició de les Jornades d’Arròs a Banda se celebrarà aquesta mateixa tardor en la capital de la Plana, després d’unes reeixides edicions anteriors. Com sempre, es comptarà amb la participació de 12 restaurants del Grau de Castelló, especialitzats en menjar tradicional mediterrani, que oferiran meravellosos plats d’aquest deliciós menjar tan castellonenc.

El guisat mariner tan típic de Castelló ja s’ha convertit en un dels plats més característics de la nostra gastronomia, per la qual cosa unes jornades dedicades a aquesta elaboració són necessàries. L’Arròs a Banda té els seus orígens en els pescadors que utilitzaven els peixos més fàcils de capturar per a elaborar els caldos, juntament amb les creïlles. Després, es cuinava l’arròs amb el caldo resultant, i se servia per separat del peix i creïlles. Així, es realitzaven dos plats en un i es distingia perfectament de la paella.

Hui dia, la recepta ha anat evolucionant. Es pot preparar la base amb diferents peixos: rap, nero, polp… però el sabor inconfusible s’aconsegueix amb l’arròs, també molt representatiu de la nostra terra.

Restaurants i menús

Les Jornades es desenvoluparen del 18 d’octubre al 17 de novembre, tot un mes per a degustar les creacions dels següents reconeguts restaurants que es troben en el Grau de Castelló:

Casa Santiago, por 26€ en el Paseo Buenavista, 36

La Trocha: 25€ al carrer Trafalgar, 12

Nou Escull: 26€ en carrer Alcala Galiano, núm. 3

Casa Lola: 28€ en el Passeig Buenavista, núm. 5

La Ola, per 26 € al carrer Mar Adriàtic sense número

Brisamar: 28€ (mínim dos menús) en el Passeig Buenavista, 26

Casa Juanito, per 28€ també en el Passeig Buenavista, núm. 11

Tasca del Puerto: 30€ en l’avinguda del Port, 13

La Ballena: 28€ en el Passeig Buenavista, 4

Mediterráneo, per 28€ en el Passeig Buenavista, 46

Ri&Co Bistró: 25€ en l’avinguda de Castalia, 46

Golf Azahar Restaurant, per 27€ en l’avinguda del Golf núm. 1

Els menús, amb preus entre 25 i 30 euros, constaran d’on aperitiu, un entrant, un plat d’arròs a banda complet i un pal; begudes a part. Per tant, també s’oferiran exclusius aperitius i entrants, com els rogers en base de calamars amb ceba morada de Casa Santiago, o la tosta de verat i tomaques cherry de Casa Lola.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari