El Castell Vell acollirà les jornades de narració oral 'El Castell Contat' i 'Nit de contes al Castell Vell'

Les narracions orals començaran el pròxim 30 de juny i finalitzaran el 24 de novembre, mentres la ‘Nit de contes’ tindrà lloc el 25 de maig

El Castell Vell acollirà les jornades de narració oral 'El Castell Contat' i 'Nit de contes al Castell Vell'
06/05/2019 -

La regidoria de Cultura de l’Ajuntament de Castelló, encapçalada per Verònica Ruiz, ha organitzat ‘El Castell Contat‘, una sèrie de narracions orals en les instal·lacions del Castell Vell. L’activitat té com a objectiu valorar el castell mitjançant diferents narracions històriques a través de tres elements fonamentals: la mateixa història del castell, la narració d’històries, llegendes i succeïts, i la dramatització, que ajudarà als visitants a imaginar-se com era la vida al Castell Vell.

Aquesta activitat per a públic familiar permetrà conéixer el Castell Vell de Castelló, la seua història i les persones que el van habitar des de la seua construcció. Es tracta d’un viatge en el temps per a imaginar com era la vida en un castell i per què un dia va ser abandonat. A través de les històries, llegendes i anècdotes el públic podrà conéixer més sobre els orígens de la ciutat de Castelló abans que aquestes siguen oblidades.

Les narracions orals estan a càrrec de María José Chabrera i Tània Muñoz, narradora oral professional, juntament amb la col·laboració i assessorament dels arqueòlegs i personal del MUCC per l’elaboració del guió.

Les narracions en valencià seran els dies 30 de juny, 25 d’agost i el 27 d’octubre, i les que ho faran en castellà estan programades per al dia 28 de juliol, 29 de setembre i el 24 de novembre. L’activitat s’iniciarà a les 10 hores en el Centre d’Interpretació del Castell Vell (punt de trobada), tindrà una durada d’1 hora i 30 minuts, destinat a partir de 5 anys, amb un màxim de 35 persones i amb entrada gratuïta.

Per tal de participar en les narracions caldrà reservar la plaça mitjançant la cita prèvia obligatòria a info@mucc.es o 964239101 de dilluns a divendres de 8 a 15 hores. Es recomana portar calcer i roba còmodes, gorra, protecció solar i aigua.

Nit de contes al Castell Vell

Així mateix, dintre de les jornades del ‘Castell Contat’ es troba la de ‘Conte Contat: Nit de contes al Castell Vell’ on es pujarà fins a les instal·lacions amb llanternes per contar i escoltar històries de por, finalment es farà un sopar de pa i porta en finalitzar les narracions. L’activitat es portarà a terme el dia 25 de maig a les 20 hores, amb una durada aproximada de dues hores, destinat a partir de 3 anys, un aforament màxim de 60 persones i amb entrada gratuïta. També és necessària la inscripció prèvia. A més, es recomana anar amb calcer i roba còmodes, llanterna, sopar i aigua.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari