Les "Jornades Construint i Alimentant Alternatives" reivindiquen aquest dijous polítiques d'habitatge digne, estable i assequible

Una taula redona dissertarà sobre la cooperativa en cessió d’ús, que propícia pisos permanents a preus raonables

Les "Jornades Construint i Alimentant Alternatives" reivindiquen aquest dijous polítiques d'habitatge digne, estable i assequible
27/10/2020 -

La segona edició de les Jornades Construint i Alimentant Alternatives que organitzen les Regidories de Transició Ecològica i Habitatge continuaran aquest dijous 29 d’octubre amb una taula redona que reivindicarà polítiques d’habitatge digne, estable i assequible. L’acte abordarà el model de cooperativa en cessió d’ús, un sistema pel qual una cooperativa promou la construcció d’habitatges i els socis de la mateixa tenen dret a un habitatge a preus raonables i de manera permanent.

La cita serà protagonitzada per Fran Merino, de la Federació Valenciana de Cooperatives (*FECOVI) i el Col·lectiu Domèstiques. Serà només de manera telemàtica per la situació de pandèmia, a través del canal de Youtube de Construint i Alimentant Alternatives https://www.youtube.com/watch?v=8-qgckhqy0y&feature=youtu.be.

Els regidors de Transició Ecològica i d’Habitatge, Fernando Navarro i María Jesús Garrido, destaquen que “la cessió d’ús mitjançant cooperativa contempla una alternativa de promoció d’habitatges que assegura una llar amb un cost assequible i que es presenta com una alternativa davant la problemàtica que existeix actualment d’accés a l’habitatge per l’especulació en els preus del lloguer”.

Transició Ecològica i Habitatge organitzen Construint i Alimentant Alternatives per a posar en valor nous models de consum sostenible, sobirania alimentària o d’habitatge digne per a construir ciutats i societats més justes i superar les crisi sanitària, social i ambiental.

La següent activitat, també online, serà el 3 de novembre a les 18.30 hores, amb una conferència sobre rehabilitació sostenible i eficiència energètica; mentre el dijous, a la 18.30, serà el torn del Rogle coop. que abordarà el dret a la ciutat i a la ciutat. Les jornades seguiran el 10 i 12 de novembre amb xarrades sobre ecofeminisme i producció local en entorns periurbans i finalitzaran el 15 de novembre amb l’obra de teatre Ingovernables de Atirohecho en el Teatre del Raval. Més informació del programa d’activitats en el web de l’Ajuntament de Castelló.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari