José Martí reafirma el seu compromís per reforçar la labor del Consorci Provincial de Bombers de Castelló

L’assemblea general de l’entitat aprova els representants de les àrees operatives per a la seva integració en la Comissió de Govern

José Martí reafirma el seu compromís per reforçar la labor del Consorci Provincial de Bombers de Castelló
25/09/2019 -

Una aposta decidida pel Consorci Provincial de Bombers i el compromís de continuar millorant els mitjans tècnics i humans dels quals disposa l’entitat són dues de les claus que ha defensat aquest matí el president de la Diputació de Castelló, José Martí, en la posada en marxa dels nous òrgans de govern del Consorci en una assemblea general que ha comptat també amb la presència del director general de l’Agència de Seguretat i Resposta a les Emergències de la Generalitat, José María Ángel, així com amb el diputat provincial de Bombers, Abel Ibáñez, i el gerent del Consorci, José Miguel Palmer.

Martí, en l’inici de l’assemblea, ha deixat palesa davant els assistents, representants d’ajuntaments de totes les comarques, que una de les línies fonamentals de la nova Diputació és “mirar a l’interior de la província”, subratllant en aquest sentit “la importància que per a aquest interior de Castelló té la labor del Consorci Provincial de Bombers”.

El president de la Diputació destaca les grans expectatives que sempre hi ha amb els treballs que realitzen els bombers, “que han d’actuar amb transparència i amb capacitat”. Després de recordar que s’estan realitzant visites a tots els parcs de bombers professionals, avança que la idea és conéixer també a peu de pista el treball dels parcs de voluntaris. “Hem estat en primera línia i hem conegut les dotacions de cadascun i la professionalitat amb la qual treballen, perquè ens hem d’alegrar en aquesta província de com estan dotats els parcs, amb material d’última generació, i de la capacitació dels professionals“, assenyala Martí.

Sobre la temporada estival, “encara que sempre cal ser prudents, cal estar satisfets perquè ha acabat l’estiu de forma positiva”. En qualsevol cas, recorda que “encara que és normal lligar als bombers al foc, cal recordar l’ampli treball que realitzen tot l’any per a donar una resposta ràpida i eficaç a qualsevol emergència”. I sobre el present, i el futur, s’ha mostrat contundent: “Aquesta nova administració de la Diputació Provincial farà una aposta claríssima per aquest Consorci per a estar a l’altura de les circumstàncies que la societat té posada en nosaltres”, conclou Martí.

Per part seua, el director general de l’Agència de Seguretat i Resposta a les Emergències, José María Ángel, ha reafirmat el “suport absolut de la Generalitat per a avançar en l’atenció de les emergències, que és una de les labors que més necessiten els ciutadans”. Ángel ha posat en valor el treball que desenvolupen els bombers del Consorci Provincial, “professionals molt valorats en l’àmbit estatal dins d’una entitat amb més de 30 anys de labor”.

El director general de l’Agència de Seguretat i Resposta a les Emergències ha incidit a més en la singularitat d’una província com la de Castelló. “Aquí neva, plou i hi ha incendis; hi ha un port i un aeroport… La província té grans infraestructures i és la segona més muntanyenca d’Espanya, per la qual cosa té la necessitat de tenir a professionals preparats per a donar resposta a qualsevol contingència, i nosaltres, des de la Generalitat, estem compromesos a continuar formant als bombers i a continuar donant suport a la Diputació Provincial, perquè les emergències no tenen cromatisme polític”, destaca José María Ángel.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari