Martí agraeix al Consorci de Bombers la resposta al temporal

El president de la Diputació ha visitat aquest matí les zones de costa afectades pel pas de la borrasca Gloria

Martí agraeix al Consorci de Bombers la resposta al temporal
24/01/2020 -

El president de la Diputació, José Martí, ha visitat aquest matí les zones afectades pel temporal costaners d’aquests dies a Alcossebre, Torreblanca i Orpesa. Acompanyat pel diputat de Bombers, Abel Ibáñez, i representants municipals, Martí ha pogut comprovar de primera mà els abundants danys materials que ha deixat el pas de la borrasca Glòria per la província de Castelló.

José Martí ha volgut manar a tots els efectius del Consorci de Bombers que treballen en la zona el seu agraïment “per la vostra professionalitat i lliurament en favor del servei ciutadà”. I és que del diumenge a migdia 172 efectius del cos provincial de bombers estan en actiu i en alerta constant per a restablir la normalitat en els pobles de costa i de l’interior. A la zona de costa en concret, els bombers estan centrant els seus esforços a bombar l’aigua acumulada per les inundacions i en netejar la brutícia que impera en els vials propers a la mar.

“Hui estem constatant l’autèntica excepcionalitat del temporal i que hi ha molta faena per fer encara”, ha assegurat el president, qui al respecte veu necessari l’acord entre administracions perquè “de forma urgent” s’actue per a deixar en bones condicions les platges castellonenques per a les vacances de Pasqua i que la normalitat torne completament per a la temporada estival. “El turisme és una vessant fonamental i una font de riquesa excepcional per als nostres pobles de costa, per això hem de treballar conjuntament perquè tot arribe a bon port”.

En aquest sentit, Martí s’ha felicitat per la sensibilitat dels governs valencià i espanyol -demà mateix visitarà la costa castellonenca el president Pedro Sánchez -, que ja han anunciat ajudes extraordinàries per als afectats pel temporal.

RESPOSTA Immediata

La Diputació de Castelló no es queda enrere al respecte i des d’ahir ha desplegat per tota la costa i l’interior provincial maquinària per accelerar les tasques de recuperació. “Des del minut un estem en contacte directe amb els ajuntaments per a facilitar la resposta”, ha explicat el diputat Abel Ibáñez, qui ha coordinat junt amb els responsables del Consorci la resposta davant les inclemències de l’oratge. En aquest punt, el president i Ibáñez han reconegut l’ajuda del Consell per a fer possible l’augment de la dotació tècnica.

L’INTERIOR

Pel que fa a l’interior provincial, la situació camina cap a la normalitat, però encara hi ha acumulació de neu en moltes vies i hi ha carreteres en les quals cal conduir amb cadenes. Des del Consorci es recomana no visitar les zones afectades fins que el dispositiu de neteja finalitze, per tal de no interferir en la faena dels professionals.

BALANÇ DEL Dispositiu

Tot i que encara no es dóna per finalitzat el dispositiu d’emergència pel pas de Glòria, des de Bombers de la Diputació s’ha fet un primer balanç “positiu” de l’actuació, en el qual no hi ha incidències destacables i no s’ha de lamentar cap pèrdua personal. En números, en data de hui els serveis de bombers sumen 91 serveis per nevades, 54 eixides per problemes causats pel vent, 88 intervencions a la costa i 27 salvaments de persones atrapades tant a l’interior com al litoral. Així mateix, també s’han felicitat per l’absència de pèrdues personals.

Com a apunt, el diputat de Bombers ha volgut transmetre la seua felicitació al servei de comunicació del Consorci per “la seua immediatesa a l’hora d’informat puntualment de tot el que ocorria a la província. N’estem molt orgullosos”.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari