José Martí anuncia que en el pressupost de la Diputació de 2020 hi haurà una partida per a donar suport a projectes d'exhumacions de grups de la memòria

El president considera que és “una decisió necessària perquè les víctimes de la guerra i la repressió franquista puguen ser identificades i enterrades conforme a la llei i als drets humans”

José Martí anuncia que en el pressupost de la Diputació de 2020 hi haurà una partida per a  donar suport a projectes d'exhumacions de grups de la memòria
02/10/2019 -

La Diputació de Castelló inclourà una partida en els pressupostos de 2020 per a donar suport a projectes d’exhumacions de víctimes del franquisme a la província. Així ho ha anunciat el president, José Martí, durant la visita que ha realitzat al costat de la diputada provincial de Memòria Històrica, Tania Baños, al vell cementeri civil de la capital on ha recolzat els treballs de recuperació de restes de represaliats que impulsa l’Ajuntament de Castelló.

Martí ha manifestat que “no solament donem suport a l’Ajuntament de Castelló, com no pot ser d’una altra manera, en la Diputació ens hem posat a més a treballar molt de debò en aquesta matèria”.

El president ha destacat que quan es va definir el nou organigrama de la nova Diputació “es va decidir que per primera vegada una diputada provincial, en aquest cas, Tania Baños, assumira les competències de Memòria Històrica”. La conseqüència de l’adopció d’aquesta mesura és que “en el pressupost de l’any que ve tindrem una partida perquè no siga solament Castelló ciutat la que actue en aquesta matèria; també ho farà Castelló província a través de la Diputació”.

José Martí argumenta que “és una decisió necessària perquè totes les famílies que van patir aqueixes guerra civil i postguerra tan cruentes puguen tindre als seus morts identificats i enterrats com ha de ser i com les lleis i els drets humans manen”.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari