L'UJI desenvolupa un videojoc contra el canvi climàtic

La Fundació Daniel i Nina Carasso proporciona les ajudes perquè el projecte tire avant

L'UJI desenvolupa un videojoc contra el canvi climàtic
21/10/2019 -

La Universitat Jaume I de Castelló, a través d’una ajuda de la Fundació Daniel i Nina Carasso, del creador de la marca Danone, posa en marxa un equip per a treballar la conscienciació del canvi climàtic mitjançant els videojocs. Es tracta d’una estratègia de la Universitat per a crear més consciència ciutadana i afavorir els canvis socials, alhora que es vinculen els jocs amb la divulgació científica.

La Fundació finançarà aquest projecte dins del seu programa d’Art Ciutadà, que se centra en iniciatives relacionades amb Compondre sabers per a comprendre els desafiaments contemporanis.

S’han presentat fins a 152 propostes per a dur a terme aquest projecte. La directora tècnica, María Josep Picó, ha destacat la importància que els més joves tinguen la informació sobre el canvi climàtic. Actualment, són nou els grups d’investigació en l’UJI els que inspiren als alumnes de grau a abordar el canvi climàtic amb una perspectiva lúdica a través de la narrativa transmèdia, com ha explicat Picó.

Planeta Debug, la proposta elegida

Finalment, la proposta de Planeta Debug, un living lab, ha sigut la triada per la Fundació de Daniel i Nina Carasso per a portar avant el projecte. Es desenvoluparà amb unes ajudes de la Fundació de 70.000 euros, a través de la Universitat Jaume I, que va ser la primera universitat espanyola que va oferir el grau de disseny i desenvolupament de videojocs.

Planeta Debug

El coordinador del projecte Planeta Debug és Emilio Sáez, professor en el Departament de Ciències de la Comunicació de l’UJI. Sáez agraeix l’oportunitat de crear una manera divertida i educativa de conscienciar a la ciutadania, utilitzant “el videojoc com a eina cultural de gran potencial amb la finalitat d’afavorir canvis socials“, i tractar el tema del canvi climàtic, que tango ens preocupa hui dia. Es tracta d’un projecte molt en la línia d’altres activitats realitzades per l’UJI, d’investigació de diferents disciplines relacionades amb el clima, l’impuls digital o el bé comú.

Per part seua, la Fundació Daniel i Nina Carasso, va ser creada per Daniel Carasso en 2019, el fundador de Danone. El seu treball consisteix a acollir i donar suport a les persones que intenten construir el món de manera diferent en dues línies de treball: l’alimentació sostenible i l’art ciutadà. La Fundació va fer pública la resolució de totes dues convocatòries, seleccionant un total de 12 projectes d’impacte social entre les quasi 200 candidatures que s’han rebut enguany.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari