La Diputació ajuda a 1.300 desempleats aquest primer trimestre de l'any amb una oferta formativa que arriba a tota la província

El Govern Provincial imparteix 116 cursos en 32 municipis atenent les necessitats expressades per cada ajuntament

La Diputació ajuda a 1.300 desempleats aquest primer trimestre de l'any amb una oferta formativa que arriba a tota la província
01/04/2019 -

La Diputació de Castelló ajuda 1.300 persones desocupades i emprenedores de la província durant aquest primer trimestre de 2019 a través d’un ampli calendari de 116 accions formatives en 32 municipis. El diputat de Promoció Econòmica, Salvador Aguilella, ha supervisat el desenvolupament d’algun d’aquests cursos que s’estan impartint en municipis com Cabanes o Benicàssim i que formen part de l’Estratègia per al Foment de l’Ocupació, l’Emprenedoria i la Promoció Econòmica que està implementant la Diputació en la seua aposta per generar riquesa i ocupació en el territori.

La gran implantació territorial d’aquesta iniciativa, així com les temàtiques adaptades a les necessitats de cada municipi són dues de les qüestions millor valorades de l’estratègia, tal com ha pogut confirmar en les seues visites el diputat. “Arribem a tots els racons de la província, i adaptem l’oferta formativa a les necessitats que ens planteja cada ajuntament. Això fa d’aquests cursos una eina útil per a ajudar a crear ocupació als pobles i a impulsar l’activitat emprenedora. De la mà dels excel·lents professionals del servei de Promoció Econòmica de la Diputació, generem aquests recursos que tan bé estan funcionant com he pogut comprovar hui”.

En aqueix sentit, Aguilella ha explicat que “a més d’estar escoltant les necessitats que planteja cada municipi per a continuar fomentant la creació d’ocupació, durant aquests dies estem informant a tots de la possibilitat de participar en la Fira d’Ocupació Work Fòrum Castelló com la major trobada per l’ocupació que se celebra a la província i que impulsem al costat de la Cambra de Comerç els dies 10 i 11 d’abril”.

Idiomes, competències digitals i professionals, les més demandades

El Govern Provincial abasta dins d’aquest programa diferents sectors. Els més demandats pels ajuntaments són els idiomes, les competències professionals i les digitals.

Pel que fa als cursos per a millorar idiomes, hi ha tant anglés com francés, aplicats a l’administració – comercial i al sector turístic, una de les àrees que més ocupació genera en el nostre territori. També creix la demanda en els cursos de competències bàsiques digitals, ja siga el maneig de Certificat Digital, l’alfabetització informàtica (sobretot per a persones majors), introducció a la comptabilitat, ofimàtica bàsica i avançada o una novetat com és el curs d’eines de Google per a cerca d’ocupació, que ajuda a l’usuari a trobar per si mateix ofertes de treball que li interessen.

Així mateix, la Diputació forma en diferents competències professionals, abastant diverses àrees (logística i magatzem; carnet de carreter; sector serveis, com els cursos de Formació en qualitat de servei en hostaleria i turisme; animació física; monitor o educador de menjador, entre altres).

Novetats de 2019

Entre tots aquests cursos i tallers cal destacar les novetats d’enguany, com el títol d’Animació físic – esportiva en entorns naturals, la formació dels quals es rep a Almassora; el curs de Gestió d’allotjaments Rurals, impartit en el CEDES de Morella; les classes de Gestió i organització de magatzem, en el CEDES d’Albocàsser, o les de Plataformes elevadores a Borriana. També són noves la formació en comptabilitat informàtica o l’alfabetització digital per a persones en cerca activa d’ocupació. L’objectiu és l’ampliació de l’oferta per a abastar tots els sectors que demanden més treballadors, permetent enfortir el teixit empresarial i generar una major activitat econòmica. D’aquesta manera, no solament es dóna resposta a les necessitats de les empreses, sinó que s’activa el mercat de treball i es faciliten noves oportunitats laborals per a la ciutadania.

Àmbit d’actuació

Els cursos s’imparteixen, en la seua gran majoria, en horari de matins i tenen lloc tant en els diversos centres CEDES de la Diputació (la Vall d’Alba, Albocàsser, Morella, Sogorb i Lucena), com en els centres associats de les Mancomunitats dels Ports i Vilafranca del Cid, Alt Palància, Espadà – Mijares o el Consorci de la Plana Baixa. D’altra banda, la Diputació col·labora activament amb els ajuntaments adherits a l’estratègia, de llarg a llarg del territori, que ofereixen les seues instal·lacions per a realitzar els diferents cursos que organitza el Govern Provincial. Tal és el cas de poblacions com Vinaròs, Cabanes, Torre Dén Domènech, Soneja, les Alqueries, Les Useres, Alcalà de Xivert, Les Coves de Vinromà, La Jana, Vistabella, l’Alcora, Onda, Nules, Artana i Eslida, entre molts altres.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari