La Diputació aprova el manteniment del transport regular de viatgers l'estiu que ve en Vilamalur com a part de #Repoblem

El Govern Provincial finançarà la prestació del servei setmanal de transport públic entre el municipi i Onda

La Diputació aprova el manteniment del transport regular de viatgers l'estiu que ve en Vilamalur com a part de #Repoblem
25/04/2019 -

D’acord a la prioritat de la Diputació de Castelló d’impulsar la igualtat d’oportunitats de tots els municipis de la província i treballar per a revertir la situació de despoblació que viu bona part de l’interior de Castelló a través del seu programa #Repoblem, el Govern Provincial atendrà també enguany la petició de l’Ajuntament de Vilamalur i sufragarà el transport regular de viatgers amb periodicitat setmanal per a connectar aquest municipi amb Onda durant els pròxims mesos de juliol, agost i setembre. Així ho ha aprovat en Junta de Govern la Diputació de Castelló, tal com ha informat la diputada provincial d’Acció Social, Elena Vicente-Ruiz.

“Treballem per ser útils i no cessarem en el nostre compromís d’ajudar els pobles a mantenir i millorar les seues oportunitats de futur. Deixar als nostres pobles sense línia regular de transport significaria arrabassar-los un recurs fonamental per a mantenir la seua població, especialment la de major edat que no compten amb vehicle o amb familiars que puguen desplaçar-los quan així ho necessiten”.

Cal tindre en compte que la localitat de Vilamalur, atenent la seua ubicació geogràfica i a la precarietat dels seus recursos dotacionals, requereix la prestació d’un servei de transport que, amb caràcter setmanal, possibilite l’accés dels seus veïns fins a la localitat d’Onda. No trobant-se establida aquesta línia de transport amb caràcter regular, la prestació d’aquest servei el sufraga la Diputació a través d’un conveni de col·laboració amb el consistori.

En aquest sentit, Vicente-Ruiz ha recordat que “aquesta Diputació treballa per ser útil i igualar les oportunitats dels pobles de menys recursos amb els quals més tenen, i si volem mantenir una província rica en patrimoni, en tradicions, en riquesa natural i potencial turístic, no podem abandonar l’interior a la seua sort i permetre que aquests pobles es convertisquen només en residència de caps de setmana i estiu. Doncs per a mantenir tota la seua riquesa és fonamental la població durant tot l’any”.

El transport, servei clau per al manteniment de la població

Cal assenyalar que la Diputació ha incorporat a més al seu programa Repoblem el servei de Transport Rural amb Fins Mèdics, que garanteix el transport de les persones majors a les seues visites mèdiques en els municipis de menys de 5.000 habitants, incidint en la importància de dotar de servei de transport eficaç als pobles més menuts i allunyats de les ciutats per a motivar la permanència de la seua població en ells.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari