La Diputació col·labora amb la Fundació Síndrome de Down en un innovador Programa d'Inserció Laboral a la província

El Govern Provincial pretén afavorir la plena inclusió laboral, familiar i social de les persones amb discapacitat

La Diputació col·labora amb la Fundació Síndrome de Down en un innovador Programa d'Inserció Laboral a la província
22/03/2019 -

La Diputació de Castelló consolida la seua col·laboració amb la Fundació Síndrome de Down per a dur a terme per tercer any consecutiu un innovador Programa d’Inserció Laboral a la província. L’objectiu d’aquest projecte que compta amb una aportació anual de 10.000 euros de la Diputació és millorar la qualitat de vida de les persones amb discapacitat intel·lectual i afavorir la seua plena inclusió familiar, social i laboral.

El diputat provincial de Promoció Econòmica, Salvador Aguilella, ha explicat coincidint amb la commemoració el 21 de març, del Dia Mundial de la Síndrome de Down, el treball que desenvolupa el Govern Provincial en col·laboració amb la fundació a favor d’aquest col·lectiu. “Des del Govern Provincial creiem en la igualtat d’oportunitats entre tots els castellonencs, i per aqueix objectiu treballem amb les associacions sense ànim de lucre per a fer possible que ningú es quede arrere, i que les persones que compten amb majors dificultats compten amb recursos útils que els ajuden aqueixa integració, a l’oportunitat de gaudir de vides plenes en igualtat de condicions en la nostra societat”.

Cal assenyalar que les accions que es duen a terme en aquest programa contemplen totes les fases des de les entrevistes individualitzades per a elaborar el currículum, la fase de prospecció empresarial amb la cerca d’empreses interessades i els candidats, la fase de la inclusió laboral en la qual l’empresa elegeix al seu candidat i es treballa la seua incorporació, la fase de preparació i seguiment laboral i, finalment, la fase d’atenció a les famílies per a fer efectiva la conciliació i donar pautes de reforç positiu.

A més d’aquest programa d’ocupació, la Diputació col·labora des de l’àmbit d’Acció Social en el programa ‘Pis d’autonomia i vida independent’ amb la Fundació Síndrome de Down.

Treball junt a les entitats sense ànim de lucre

Aquest treball per la plena integració dels castellonencs amb Síndrome de Down es correspon amb l’esforç de la Diputació a implicar les entitats sense ànim de lucre en la seua estratègia per generar més ocupació i oportunitats a la província posant l’accent principalment en els municipis de l’interior.

Així, aquesta aportació es correspon amb la recent aprovació de la concessió de prop de 300.000 euros d’ajudes a un total de 29 entitats per a desenvolupar projectes que impulsen l’ocupació, que fomenten la iniciativa emprenedora a través de fórmules innovadores i, en definitiva, que contribuïsquen a la promoció econòmica de la província.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari