La Diputació col·labora amb Tírig per a celebrar aquest cap de setmana la III Mostra Prehistòrica

El Govern Provincial impulsa junt amb el consistori la realització de tallers, conferències, escenificacions i activitats

La Diputació col·labora amb Tírig per a celebrar aquest cap de setmana la III Mostra Prehistòrica
05/04/2019 -

La Diputació de Castelló permetrà que aquest cap de setmana Tírig tire la vista arrere i convertisca el seu llegat en un recurs turístic i cultural de primer nivell. A través de la III Mostra Prehistòrica impulsada pel Govern Provincial, la localitat de l’Alt Maestrat acollirà des de hui i fins diumenge que ve mig centenar d’activitats culturals, lúdiques i esportives per a traslladar als seus visitants fins als seus orígens.

El vicepresident provincial i diputat de Cultura, Vicent Sales, ha posat en valor la transcendència d’una iniciativa que “farà que Tírig i els seus visitants retrocedisquen en el temps convertint el llegat i patrimoni prehistòric en una immillorable font d’oportunitats turístiques i econòmiques per al municipi”.

Amb aquest objectiu, la III Mostra Prehistòrica promoguda pel Govern Provincial i l’Ajuntament obrirà les seues portes aquest divendres, a partir de les 18.00 hores, amb la inauguració del poblat prehistòric, “punt de partida d’un cap de setmana replet de propostes culturals i activitats lúdiques que aprofitaran el potencial turístic de l’art rupestre de la Valltorta, Patrimoni Mundial de la humanitat per la UNESCO”.

Entre les activitats programades per a tots els públics, no faltaran les visites al Museu de la Valltorta, escenificacions dels primers pobladors, tallers culturals així com proposades per als més xicotets com a excavacions arqueològiques o tir amb arc.

Cal ressaltar, a més, que el diumenge, a partir de les 08.30 hores, tindrà lloc la IV edició de la Valltorta Trail Tírig. Dues proves esportives, una d’elles de 12 quilòmetres i la més exigent, de 22 quilòmetres, que serviran “per a completar un ambiciós programa que té per objecte enaltir el nostre llegat i fer d’ell un recurs de present i futur”.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari