La Diputació commemora el Dia d'Europa com abanderada de l'impuls de les seues oportunitats per a tota la província

El Govern Provincial de Javier Moliner manté en el seu caràcter europeista la defensa dels interessos de Castelló en la UE

La Diputació commemora el Dia d'Europa com abanderada de l'impuls de les seues oportunitats per a tota la província
09/05/2019 -

La Diputació de Castelló ha commemorat hui el Dia d’Europa amb una completa programació institucional que pretén posar en valor la importància de la Unió Europea per a la província de Castelló com a instrument comú dels territoris a favor de multiplicar les seues oportunitats de desenvolupament i futur. No obstant això, té especial rellevància que es commemore aquesta data per part del Govern Provincial, perquè el caràcter europeista del president Moliner en tota la seua trajectòria política al capdavant de la Diputació de Castelló li ha portat a mantenir constant el seu defensa dels interessos de la província, també a la Unió Europea. Així, ja siga com a president en el seu moment del principal lobby europeu de províncies Partenalia i ara a través de l’oficina informativa Europe Direct Castelló, el president del Govern Provincial manté obert de forma permanent un canal d’informació i comunicació amb les actuacions i directives europees que poden afectar d’alguna manera a la província de Castelló.

Així ho ha destacat el vicepresident primer i diputat provincial de Relacions Internacionals, Vicent Sales, en els actes commemoratius. “Europa ha suposat noves oportunitats per a la nostra terra des que fa 30 anys, i des del Govern Provincial, conscients que moltes de les grans decisions que afecten estratègicament el futur de la nostra terra, treballem perquè aqueixes oportunitats arriben al màxim a tota la província de Castelló”.

Així, cal tindre en compte que aquests dies la Diputació de Castelló manté interlocució directa amb la Comissió Europea d’Energia per a defensar el futur i les ocupacions del sector ceràmic de la província. També estant al capdavant de lobby de províncies Partenalia, el president Moliner va propiciar que per primera vegada els fons europeus contemplaren la despoblació com una de les qüestions prioritàries a treballar, alguna cosa que beneficiarà clarament als municipis castellonencs al mitjà termini.

“La transformació en positiu que Castelló ha experimentat en els últims anys es deu en bona part al compromís d’Europa amb la nostra província, i de la nostra província amb Europa. Acostem les línies de treball, desenvolupament i ajudes que genera la Unió Europea perquè tant les empreses com els ajuntaments i ciutadans castellonencs es beneficien al màxim d’elles i no deixem passar ni una de les oportunitats que Europa genera”, ha assenyalat el vicepresident.

L’activitat de la seua oficina Europe Direct, una porta directa a Europa

La creació de l’oficina Europe Direct Castelló en 2018 en la Diputació s’ha caracteritzat pel seu afany d’acostar la Unió Europea a tota la província i a tots els públics, impulsant més de 30 accions i esdeveniments sobre polítiques, actualitat i programes europeus de finançament.

El vicepresident Sales ha explicat que “és una oficina oberta, dinàmica i definida per la seua capacitat i voluntat de realitzar accions transversals i cooperar amb aquelles entitats interessades a acostar, conéixer i incrementar la participació de la ciutadania en assumptes europeus. Oportunitats, programes de finançament, resolució de consultes, campanyes de comunicació especifiques, Europe Direct s’ha convertit en la porta a la UE que va marcar el seu llançament”.

Ha activat les xarxes socials com un canal de comunicació directe i transparent sobretot el que fa el centre i el que succeeix a la UE. És una aposta de Diputació per ampliar tot el treball que des del servei de promoció econòmica i relacions internacionals es realitza per a capacitar, facilitar i assessorar en la captació de fons europeus, nacionals, regionals i locals.

Actualment s’estan gestionant prop d’1,5 milions d’euros del programa operatiu FEDER Comunitat Valenciana per a projectes de protecció, conservació i recuperació de béns del patrimoni cultural valencià i la seua posada en valor a la província de Castelló; prop de 500.00 euros en programes de FSE per a iniciatives de lluita contra la desocupació juvenil, la creació i consolidació d’empreses i altres 500.000 euros FEDER per a promoure l’economia baixa en carboni amb un projecte singular de smart cities que ens permetrà implementar un sistema d’informació, comunicació i tele control orientat a la regulació i gestió intel·ligent dels edificis municipals i enllumenat públic. A més es dóna suport a les entitats i empreses que ho sol·liciten com Facsa, Becsa o la pròpia UJI a través de la VA ANAR per a presentar projectes directes a la comissió europea a programes com Life o Horitzó 2020.

Hui completa programació per a commemorar el Dia d’Europa

La programació institucional ha començat a les 11.00 hores amb la lectura del Manifest pel Dia d’Europa a càrrec del vicepresident de la Diputació i diputat provincial de Relacions Internacionals, Vicent Sales. En l’acte s’ha desplegat la bandera de la Unió Europea i posteriorment, un grup de músics ha interpretat l’Himne de l’Alegria en la Plaça de les Aules per a donar lloc minuts més tard al lliurament de premis del concurs ‘Europa en lletres i colors’ amb el qual ha promogut el coneixement de la UE entre els xiquets castellonencs.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari