La Diputació conclou una actuació històrica de 6,5 milions en carreteres de la Tinença en el seu compromís amb #Repoblem

Moliner visita la CV-105 de la Sénia a Torremiró por Castell de Cabres, la modernització del qual és emblema del seu treball en contra de despoblació

La Diputació conclou una actuació històrica de 6,5 milions en carreteres de la Tinença en el seu compromís amb #Repoblem
06/06/2019 -

La Diputació de Castelló ha conclòs la seua històrica actuació de 6.446.924, 51 euros d’inversió en carreteres en la zona de la Tinença de Benifassà en el seu compromís contra la despoblació a través del seu programa estratègic Repoblem. El president de la Diputació, Javier Moliner, ha comprovat hui el resultat dels treballs recentment conclosos en la modernització de la CV-105 de la Senia a Torremiró per Castell de Cabres, una actuació emblemàtica del seu treball per dotar de les mateixes oportunitats a tots els castellonencs independentment del municipi de la província en el qual residisquen i per crear a través de les carreteres autèntics ponts de progrés i oportunitats entre els municipis més grans de la província, generalment situats en el litoral, cap a les zones més despoblades de la província a l’interior com ocorre especialment en aquesta zona.

És per això que el president ha assegurat que “si hi ha una zona a la província de Castelló històricament afectada per la despoblació aqueixa és la Tinença de Benifassà i ací es veu millor que en qualsevol altre lloc com la presència de població garanteix la preservació del patrimoni i del paisatge en un enclavament únic a la província”.

En aqueix sentit, Moliner ha explicat que “és per això que hem volgut durant aquests anys fer un esforç de millora de les comunicacions. Hem invertit sis milions i mig d’euros perquè els 42 quilòmetres que connecten la Tinença des de la part del litoral fins a Torremiró puguen estar en condicions per a albergar als qui ací viuen i als qui vénen a visitar-los, creient en el potencial d’un territori únic amb la capacitat que tenen les bones comunicacions de generar oportunitats perquè la gent puga continuar vivint a l’interior de la nostra província”.

Així, en la Tinença de Benifassà, la Diputació ha executat tres actuacions estratègiques en carreteres en els últims anys com són la ja esmentada CV-105, amb una inversió de 4,6 milions d’euros des de 2011, la CV-107 d’accés a la Pobla de Benifassà, amb una inversió de 768.886 des de 2011, i la CV-109 de Boixar a Coratxà amb una inversió acumulada de prop d’1 milió d’euros (981.168 euros) des de 2011. Les obres realitzades han consistit en la millora considerable de la seguretat viària en tots els trams en els quals s’ha actuat, amb una modernització, eixamplament i pavimentació de la calçada a més d’eliminació de trams més perillosos que ha donat com a resultat una millora integral d’aquests vials.

Una aposta emblema del compromís contra la despoblació

Tenint en compte l’escassa població de la zona i la dificultat d’accés a la mateixa aquestes actuacions milionàries s’han convertit en les més emblemàtiques, al costat de la intensiva actuació en carreteres en altres comarques rurals com són Els Ports o l’Alt Palància, del compromís del Govern Provincial de Javier Moliner contra la despoblació de l’entorn rural de la província de Castelló.

“Acostar els recursos que tots dos escenaris, el rural i l’urbà, ofereixen entre si ens enriqueix com a territori. Volem que qualsevol castellonenc que ho desitge trie l’interior per a desenvolupar el seu projecte vital, i que les comunicacions per carretera no siguen un impediment per a això”, ha conclòs el president.

Afrontar la despoblació amb una inversió història per a carreteres

La inversió de carreteres de la Diputació aquest 2019 serà de més de 9 milions d’euros, quasi quatre vegades més que en 2012, quan va destinar 2,6 milions a aquest capítol. Amb això, el Govern Provincial constata que el seu objectiu prioritari de frenar i afrontar la despoblació de l’interior de la província no queda només en plantejaments sinó en actuacions concretes amb una injecció inversora important d’acord a aqueixa prioritat.

“Per a consolidar població a l’interior de la província és imprescindible millorar les comunicacions dels nostres pobles. Facilitar l’arribada a aqueixos pobles i que els mateixos veïns que desenvolupen el seu treball en altres municipis reduïsquen temps en els seus desplaçaments i guanyen en seguretat és sumar potencial de creixement al nostre territori. Es tracta de posar les coses fàcils als qui decideixen quedar-se a viure al poble i animar a molts altres al fet que els visiten com més millor”.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari