La Diputació consolida el cinema com el millor aliat turístic amb la convocatòria del VII Concurs "Cortometrando"

Vall d’Alba, Lucena, Caudiel, Fanzara, Salzadella i Culla ambientaran les peces finalistes del concurs cineasta

La Diputació consolida el cinema com el millor aliat turístic amb la convocatòria del VII Concurs "Cortometrando"
20/05/2019 -

La Diputació de Castelló consolida el cinema com el millor aliat turístic amb la convocatòria del VII Concurs Provincial de Projectes Cinematogràfics per a la Producció de Curtmetratges de Ficció, ‘Cortometrando’. Seran sis municipis de la província (Vall d’Alba, Lucena, Caudiel, Fanzara, Salzadella i Culla) els que difondran les seues virtuts turístiques en convertir-se en l’escenari cinematogràfic per ser els protagonistes dels curtmetratges finalistes d’aquesta iniciativa del Govern Provincial.

El vicepresident primer de la Diputació i diputat provincial de Cultura, Vicent Sales, ha anunciat l’aprovació de les bases del concurs amb la condició que tots els interessats puguen presentar els seus projectes fins al pròxim 15 de juny. Sales ha posat l’accent en “l’excel·lent acolliment que està tenint aquesta iniciativa, tant en els municipis de la província com en el sector cineasta castellonenc. La consolidació d’aquesta convocatòria fa que ja siga molt més coneguda entre els professionals, la qual cosa garanteix a més una major difusió de les peces. Alguna cosa que ja hem aconseguit amb els anteriors participants, que han portat els seus treballs a desenes de festivals de l’àmbit nacional i internacional, amb el benefici que això suposa també per als pobles”.

Cal recordar que els sis curtmetratges fruit d’aquest concurs s’estrenaran en la Gala Provincial Cortometrando i, a partir d’aqueix moment, podran presentar-se en quants certàmens i festivals desitgen els seus creadors, alguna cosa que afavoreix la promoció dels municipis de la província.

L’únic concurs provincial amb ajudes a la producció

Entre els aspectes millor valorats per aquesta iniciativa del president Moliner, figura que ‘Cortometrando’ s’estiga consolidant com l’únic festival de caràcter provincial de curtmetratges que contempla ajudes a la producció per als finalistes, atenent amb això a una de les principals dificultats dels cineastes castellonencs a l’hora de dur a terme els seus projectes.

És important a més assenyalar que el curtmetratge guanyador tindrà un premi de 1.800 euros en concepte de despeses de distribució d’un any. En la mateixa gala s’entregarà un Premi del Públic resultat de les votacions de tots els assistents a l’acte amb una dotació de 800 euros.

Recepció de projectes fins al 15 de juny

El termini per a la recepció de projectes finalitzarà el 15 de juny d’enguany, i els projectes guanyadors es comunicaran en la segona quinzena del mes de juny. Els curts guanyadors hauran d’estar finalitzats abans del 30 de setembre de 2019.

Cal recordar a més que la participació està oberta a tots els productors, guionistes i directors de cinema nascuts o residents a la província de Castelló, i es valorarà especialment que l’equip de rodatge compte amb un equip humà de la província de Castelló.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari