La Diputació consolida el seu programa pioner Òrbita com a model tractor de generació d'ocupació i riquesa en les empreses

Les 10 empreses seleccionades en la 2a edició han presentat hui les seues iniciatives davant del Club d’Inversió del programa

La Diputació consolida el seu programa pioner Òrbita com a model tractor de generació d'ocupació i riquesa en les empreses
31/05/2019 -

La Diputació de Castelló consolida el seu pioner programa Òrbita com a model tractor per a la generació d’ocupació i riquesa en les empreses. El diputat de Promoció Econòmica, Salvador Aguilella, ha participat al costat del president del CEEI Castelló, Diego Basco, en la presentació de les iniciatives de les 10 empreses seleccionades entre les més de 100 que s’havien presentat en aquesta segona edició davant el Club d’Inversió del programa. Els responsables de MatMap, Help Up, Nela BioDynamics, ChainGo Tech, Pandabox, Discocil, Bounsel, Guruwalk, Kibi Toys i Aiudo, triades entre un centenar de candidatures, han desgranat amb detall les seues propostes, centrades en sectors tan diversos com els materials de construcció, la gestió de projectes de RSC, Biomedicina, logística, retail, turisme, Smart Toys o l’atenció a persones dependents.

El diputat Aguilella ha subratllat en la presentació de hui que l’objectiu és «aconseguir que grans idees dels nostres emprenedors, que es poden fer créixer en molt poc temps i creant molts llocs de treball, es facen realitat. És importantíssim també que els productes que salen d’aquestes empreses reverteixen en una millora de la qualitat de vida dels castellonencs a través de la innovació».

En aqueix sentit, Aguilella ha remarcat que «és un programa que pensa en gran per a les empreses de la nostra província i perquè retorne en ocupació i riquesa al territori. La satisfacció amb la qual ha sigut acollit per part dels participants i dels inversors dóna bona mostra del seu bon resultat i funcionament a favor de la província de Castelló».

Per part seua, el president del CEEI Castelló, Diego Basco, ha subratllat que per a l’escalabilitat i creixement d’aquest tipus d’empreses és clau «tindre el finançament precís en cada fase de l’empresa». Així mateix, ha destacat com a «clau per a la província» l’existència de «projectes d’alt potencial generadors de riquesa econòmica, social i creadors d’ús d’alt valor afegit, i aqueix precisament és el propòsit d’Òrbita».

Entre les 10 participants en el Programa, un comité especialitzat decidirà al final del programa les millors 5 empreses amb alt potencial, que rebran un premi de 20.000 euros cadascuna, aportats per la Diputació de Castelló. Així mateix, els 10 projectes tindran l’oportunitat de presentar-se al Investors’ Day, sessió de tancament del programa, un Fòrum d’Inversió amb la participació de Business Angels involucrats en Òrbita, entre altres potencials inversors. Cal subratllar que l’ingredient comú de les empreses seleccionades és el pes de les noves tecnologies en les seues solucions.

L’acte de hui suposa l’inici del programa formatiu que es desenvoluparà durant els pròxims mesos, en els quals es treballarà detalladament i mitjançant metodologies Lligen Startup el model de negoci i el Business Pla. Tot això es realitzarà de manera molt personalitzada, ja que prèviament es realitzarà un diagnòstic operatiu i un full de ruta per a cada empresa. Entre altres importants agents de l’ecosistema, el Programa Òrbita compta entre els seus col·laboradors amb Llançadora, Demium Startups, l’Associació Valenciana de Startups, Startupxplore o l’Agència Valenciana d’Innovació.

Així mateix, el Club d’inversors d’Òrbita dóna suport al finançament de les startups participants, facilitant el desenvolupament dels seus projectes i el seu creixement. Els seus membres es comprometen a invertir en alguna de les startups del Programa Òrbita, sempre que aquestes voluntàriament desitgen optar a finançament privat. D’aquesta manera, el club ofereix als seus inversors adherits oportunitats d’inversió en projectes en fases inicials amb gran potencial de creixement. En la primera edició d’Òrbita, les empreses seleccionades van sumar una xifra de negoci superior a 1,5 milions de € en 2018, amb la creació de 49 llocs de treball. La previsió d’aquestes empreses per a 2019 és de 5 milions de facturació i 90 ocupacions. Així mateix, van rebre una inversió total d’1.484.700 €, i més de 150.000€ per part de membres del Club d’inversió d’Òrbita.

El Programa Òrbita es basa en la identificació de projectes sòlids i en el suport als mateixos per a consolidar el seu creixement, garantint-los posteriorment l’accés al finançament.

Atraure finançament per al talent de Castelló

El programa se centra a identificar projectes d’alt potencial i a donar-los suport per a consolidar el seu creixement, facilitant-los posteriorment l’accés al finançament. Després de l’èxit de la primera edició en 2018 -un centenar de projectes presentats- el programa afronta la seua segona convocatòria amb l’ambició de consolidar-se com a referent per als projectes més innovadors i escalables.

És per això que el diputat ha explicat que “innovem i generem nous recursos i eines pràctiques i útils que donen resposta a les dificultats amb les quals es troben els nostres emprenedors i empresaris per a continuar fent de Castelló una província d’oportunitats i riquesa. Òrbita naix perquè el talent empresarial de Castelló tinga totes les oportunitats d’inversors al seu abast per a poder desenvolupar tot el potencial que tenen aqueixes idees. Amb això afavorim l’ocupació, la generació de riquesa en els nostres municipis i la innovació, perquè moltes d’aquestes empreses suposen una important injecció d’innovació a sectors d’activitat molt importants per a la nostra economia”.

Aquesta ambiciosa iniciativa pretén diversificar el teixit econòmic donant suport a projectes destacats i dotant-los dels fonaments necessaris per a escometre un procés de creixement escalable i sostenible. Com en la primera edició, el programa es dirigeix a empreses en fase llavor i etapes primerenques, així com a emprenedors que encara no hagen constituït la societat.

La prioritat és seguir generant riquesa en Castelló

Aquesta iniciativa que la Diputació duu a terme en col·laboració amb el CEEI forma part del compromís del Govern Provincial amb la seua prioritat de generar riquesa i noves oportunitats econòmiques en els municipis castellonencs.

Programes de qualitat com aquest, o com el Move Up!, o el Castelló Global Program formen part d’una intensa labor de vertebració de recursos a la disposició de les empreses de Castelló per a propiciar la seua consolidació i creixement com a via de generar ocupació.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari