La Diputació consolida el seu suport a la ceràmica provincial amb 11 iniciatives estratègiques aquesta legislatura

El Pla Ceràmic de Regeneració Urbana és la mesura més ambiciosa que ja porta la ceràmica als carrers dels municipis

La Diputació consolida el seu suport a la ceràmica provincial amb 11 iniciatives estratègiques aquesta legislatura
12/06/2019 -

La Diputació de Castelló ha abanderat el suport institucional a la ceràmica provincial en articular durant aquests últims quatre anys fins a un total d’11 actuacions estratègiques dirigides a fer valdre i visibilitzar els usos d’aquest producte de la producció del qual depenen milers de treballs a la província de Castelló. El Pla Ceràmic de Regeneració Urbana és la més recent d’aquestes iniciatives i al mateix temps la més ambiciosa, suposant un gran pacte per la ceràmica que ha permés portar l’ús d’aquest producte per a la regeneració urbana de carrers i places dels municipis de Castelló.

El diputat provincial de Promoció Econòmica, Salvador Aguilella, ha explicat que «durant aquest temps ha sigut una obsessió per al Govern Provincial la defensa i el suport al producte ceràmic de la nostra terra. És un orgull comptar amb un sector líder en el món que ha generat i genera riquesa i llocs de treball als nostres pobles, i és per això que des de la Diputació hem articulat aquestes actuacions per a ser útils i aliats de la ceràmica, perquè continue sent una font d’oportunitats futures per a la nostra gent».

Així, formen part d’aquesta actuació estratègica, a més del Pla Ceràmic de Regeneració Urbana creat per la Diputació en 2018, la participació en l’estand provincial de Cevisama (des del primer any, 2016, s’han quintuplicat els ajuntaments que participen al costat de la Diputació), la creació del Premi Som Ceràmica a la innovació del producte ceràmic en aplicacions urbanes; Premi Som Ceràmica a l’ús del producte ceràmic en aplicacions urbanes; la creació de l’App CeramiCS; col·laboració amb l’Ajuntament de L’Alcora per a finançar el Concurs Internacional de Ceràmica de L’Alcora; col·laboració amb la Cambra de Comerç per al Congrés Qualicer; col·laboració amb l’Associació de Tècnics Ceràmics (ATC) per al Congrés Internacional del Tècnic Ceràmic; la creació de les eines digitals SOLCONCER i VIGILANCER en col·laboració amb l’ITC; el Concurs Provincial d’Escultura Ceràmica per a beneficiaris privats, i els convenis de col·laboració amb associacions sense aportació econòmica però amb l’objectiu d’alinear el treball que es realitza des de la institució per impulsar la millora de les indústries de la ceràmica.

El Pla Ceràmic de Regeneració Urbana ja ha arribat als carrers

La Diputació està fent realitat ja la seua aposta per fer de la ceràmica l’element constructiu més utilitzat en obra urbana als pobles de la província i omplir així de ceràmica castellonenca els carrers i places dels 135 municipis de Castelló amb el seu Pla Ceràmic de Regeneració Urbana en el qual ha unit a empreses, prescriptores i professionals. Així, a través d’aquesta iniciativa del Govern Provincial s’acaba de concloure la primera obra del pla de 2018 a Montant. Ara es manté fins a aquest 14 de juny el termini perquè els equips d’arquitectes participen en el concurs d’idees ‘Som Ceràmica’ que forma part del PCRU de 2019 i del qual sorgiran les obres a realitzar als pobles durant enguany.

És per això que Aguilella ha incidit que «a partir d’ara anirem veient com els nostres carrers i places es converteixen en el millor aparador per a veure les millors solucions constructives que s’estan produint en el sector ceràmic castellonenc. Hem sigut capaços de conjuminar el talent dels nostres arquitectes, les necessitats urbanes dels pobles i el material ceràmic més punter del mercat per a traduir-lo en una iniciativa provincial que beneficie a tots, i sobretot a la qualitat de vida dels veïns d’aqueixos pobles».

D’aqueixa manera, ara en aquest període de recepció de projectes, es dóna inici a la segona part d’aquesta iniciativa que consisteix en un concurs d’idees dirigit a equips multidisciplinaris en arquitectura, enginyeria i planificació per a desenvolupar els projectes de millora que proposaran als ajuntaments. Els dos projectes guanyadors, triats per un jurat tècnic independent, seran executats i finançats al 100% per la Diputació.

Un gran pacte per la ceràmica

Amb el Pla Ceràmic de Regeneració Urbana, la Diputació consolida el seu gran pacte per la ceràmica per a continuar generant noves oportunitats econòmiques i de desenvolupament en els municipis de la província. I és que per a la creació d’aquesta iniciativa, el Govern Provincial ha implicat tant els ajuntaments de Castelló, als principals col·lectius i professionals del sector ceràmic com als prescriptors i empreses castellonenques.

Cal recordar que la Diputació de Castelló invertirà 400.000 euros en aquesta iniciativa a l’empara del seu eix estratègic de fer valdre aqueix element que identifica a la província de Castelló. Cal tindre en compte que aqueixa inversió es desglossa en dues obres de 180.000 €, 17.500 € per a cada equip guanyador per a la redacció del projecte d’execució i direcció d’obra i 5 accèssits de 1.000 € per a les millors idees.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari