La Diputació consolida la província com destí gastronòmic de primer nivell internacional amb Castelló Ruta de Sabor
El Govern Provincial formalitza 60 incorporacions i són ja 281 productors, restauradors, hotelers i ajuntaments en la marca

La Diputació de Castelló ha consolidat la província com a destinació gastronòmica de primer nivell internacional a través de Castelló Ruta de Sabor. I és que el Govern Provincial ha formalitzat aquest matí la incorporació de 60 noves empreses i, amb això són ja 281 els productors, restauradors, hotelers, ajuntaments i col·laboradors de la província que conformen el producte turístic gastronòmic i agroturisme ‘Castelló Ruta de Sabor’. Després d’aquest gran acolliment que han demostrat tots els agents relacionats amb el turisme gastronòmic de la província, des de la producció agroalimentària fins als allotjaments, el Govern Provincial ha consolidat aquesta iniciativa que aglutina una xarxa gastronòmica provincial per a diversificar l’oferta i distribuir els fluxos turístics per a tota la província.
Després de la comissió informativa que ha ratificat l’adhesió de les empreses, el president de la Diputació, Javier Moliner, els ha fet lliurament de les certificacions que autoritzen l’ús de la marca per part de les empreses. “Estem treballant per a consolidar aquesta terra com una destinació gastronòmica de primer nivell internacional i ajudar-vos a fer el salt professional que mereixeu. És difícil que cada productor aconseguisca arribar als lineals de les grans marques, estar en les millors taules o ser protagonistes en les grans fires. Però junts, sota el paraigua d’aquesta marca llançadora, l’hem aconseguit, malgrat ser una marca jove de només quatre anys de vida”.
I és que cal tindre en compte que Castelló Ruta de Sabor ja és una de les marques gastronòmiques més potents d’Espanya, amb 119 productors i 162 empreses de producte turístic, “prop de 300 motius per a vindre a gaudir d’aquesta terra, enamorar-se a través del sabor i les emocions i tornar. La capacitat de sumar noves oportunitats al territori és enorme, perquè aquesta ruta gastronòmica genera el reclam perquè persones vengen a visitar-nos, consumisquen els productes i generen tota una sèrie de riquesa entorn d’aqueixos centres productius, els nostres comerços i establiments”, ha indicat Moliner que a més ha assegurat que “Castelló Ruta de Sabor s’ha consolidat com la nostra gran plataforma per a sumar noves oportunitats a aquesta terra, amb més promoció internacional, formació, recursos per a la innovació, rutes turístiques i garanties perquè la qualitat en la taula continue sent la nostra ensenya”.
Castelló Ruta de Sabor i Repoblem
Entre els atributs de Castelló Ruta de Sabor més valorats pel president provincial ha destacat la seua capacitat de generar noves oportunitats de futur en territori rural de la província molt despoblat.
“Que es generen oportunitats econòmiques i ocupació en qualsevol lloc és positiu, però que a través d’aquest projecte s’aconseguisca en llocs molt despoblats del nostre interior té un valor triple. I estem comprovant com la gastronomia, com la posada en valor de tot el patrimoni que tenim entorn de la producció de punts i tants productes és una via de sumar valor al territori i sumar noves oportunitats de futur”.
I és que, entre els productors i establiments adherits a la marca hui destaca l’elevada presència d’empreses del medi rural en municipis com Morella, Benassal, Sant Mateu, Castellnou, La Jana, Altura o Almedíxer, entre altres.
Castelló Ruta de Sabor i l’evolució de productes adherits
L’any 2014, la Diputació de Castelló va posar en funcionament la marca Castelló Ruta de Sabor, amb la col·laboració del Col·legi Oficial d’Enginyers Agrònoms de la Comunitat Valenciana, amb l’objectiu de fomentar el consum dels productes autòctons entre els castellonencs i generar noves oportunitats per a xicotets productors gastronòmics.
14 van ser les primeres empreses agroalimentàries que van conformar aquest ambiciós projecte promogut pel govern provincial. Després de les successives adhesions, en l’actualitat compta amb 119 productors certificats per a fer ús d’aquesta marca com a element diferenciador de la màxima qualitat dels productes autòctons, i entre tots ells sumen prop de 300 productes.
Olis d’oliva, aigües minerals, carns i embotits, cerveses artesanes, fruites, hortalisses i fruita seca, licors, melmelades, productes forners i de rebosteria, peix i marisc, formatges i derivats lactis, torrons, vins, tòfones i bolets, cafés, ous… i fins a productes ecològics, formen part de la marca Castelló Ruta de Sabor.
Llançament de producte turístic i evolució d’empreses adherides
L’octubre de 2018, la Diputació va presentar les primeres 115 empreses de la província de Castelló com a ambaixadores de la marca de productes Castelló Ruta de Sabor.
El llançament del producte turístic de Castelló Ruta de Sabor va suposar, per primera vegada a la província, ajuntar-se de forma coordinada amb tots els agents implicats, una xarxa d’experiències turístiques vinculades a la gastronomia. Conjuntament, es va dur a terme la presentació del primer gastromapa de la província de Castelló, una nova eina de promoció turística per als pobles a través de la marca de productes locals gastronòmics i la seua situació a la província, que suggereix al visitant un conjunt d’experiències turístiques que van des de visitar vinyes, degustar saborosos plats en els restaurants, conéixer el procés productiu de formatges o olis o reconéixer en el patrimoni històric dels municipis aqueixa tradició gastronòmica.
Agencies, allotjaments, gastrobars, restaurants, comerços, mercats, centres d’interpretació, oficines de turisme, indústries agroalimentàries visitables, llotges visitables, pesca turística i productors agroramaders formen part d’aquest vessant del projecte que, després de les noves adhesions dutes a terme el 14 de maig de 2019, sumaran un total de 162 empreses de la província que aposten pels productes elaborats en aquesta.
No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?
Escriu el teu comentari