La Diputació consolida les seues Escoles Matineres en 32 municipis a favor de la conciliació en el medi rural com a part de Repoblem

El Govern Provincial aprova la creació de nou escoles més que començaran el seu servei el pròxim mes de setembre

La Diputació consolida les seues Escoles Matineres en 32 municipis a favor de la conciliació en el medi rural com a part de Repoblem
20/03/2019 -

La Diputació de Castelló consolida les seues Escoles Matineres en 32 municipis a favor de la conciliació en el medi rural com a part del seu programa Repoblem. Així, després de constatar l’èxit d’aquest servei que presta en municipis de menys de 10.000 habitants, el Govern Provincial ha aprovat la creació de nou Escoles Matineres noves enguany que s’incorporaran a les 23 amb les quals ja presta servei als pobles més xicotets i que començaran a funcionar el mes vinent de setembre. L’excel·lent funcionament que està tenint aquest servei que finança la Diputació a través de les seues ajudes a les AMPAs el reforcen com un important recurs per la conciliació familiar i laboral en el medi rural i està tenint un important acolliment entre les famílies.

La diputada d’Acció Social, Elena Vicente-Ruiz, ha assegurat que “el que estem aconseguint amb les Escoles Matineres de la Diputació és generar serveis per a promoure que més famílies amb fills xicotets es queden als pobles de l’interior. Aquest servei el que fa és incorporar un important recurs per a les famílies amb xiquets en pobles en els quals la iniciativa privada no cobreix aqueixa demanda que ajuda moltíssim a la conciliació. I és que entre les peticions que més ens arriben dels alcaldes de pobles xicotets per a mantenir la seua població és el que es refereix al manteniment dels xiquets als pobles, perquè fins ara els col·legis no comptaven amb aquest important recurs que facilita que els pares i les mares vagen a treballar abans de deixar als fills en el col·legi”.

D’aquesta manera, els 23 municipis que ja ofereixen hui dia el servei d’escola matinera són: Benlloc, Sant Mateu, Les Coves de Vinromà, Traiguera, Canet lo Roig, Sant Jordi, Cervera del Maestrat, Les Useres, Vilafamés i Sant Rafel del Riu, als quals s’han sumat en aquest curs 2018/2019: Vilafermosa, Serra d’En Galceran (Els Ibarsos), Pobla Tornesa, Costur, Moncofa, Llucena, La Jana, Cortes d’Arenós, Sant Vicent de Piedrahita, Atzeneta del Maestrat, Tales, Càlig i Alcossebre (Alcalà de Xivert). Després de l’aprovació de la seua ampliació, es crearan noves Escoles Matineres en: Rossell, Suera, Vilanova d’Alcolea, Vall d’Alba, Albocàsser, Figueroles, Sogorb, Cabanes i Morella.

Un impuls a la igualtat d’oportunitats

La posada en funcionament d’Escoles Matineres és, per part de la Diputació, un nou impuls a la igualtat d’oportunitats en tot el territori provincial. En opinió de la diputada, “la nostra aposta per igualar les oportunitats en tot el territori provincial es tradueix en més serveis als pobles que ajuden les famílies a no haver de deixar-los per a tindre una vida laboral de qualitat. Aquestes escoles matineres estan ajudant al fet que desenes de famílies dels pobles més xicotets puguen conciliar la seua vida laboral sense haver de portar-se als xiquets a ciutats més grans i mantenint els alumnes en els col·legis dels seus pobles”.

En aqueix sentit, Vicente-Ruiz ha assegurat que “en les valoracions que realitzem entre les AMPAS percebem que els pares i els xiquets estan molt satisfets amb aquest nou servei. L’acolliment ha sigut espectacular i és per això que ja aquest curs en el qual estem són el doble de municipis que compten amb escola matinera de la Diputació, i continuem fomentant la seua implantació en més pobles”.

De fet, tal com ha destacat la diputada “entre les valoracions dels pares tots coincideixen amb la qualitat del servei, amb la millora en l’adquisició de material que ha suposat per als centres i també en l’ajuda que els genera en el seu dia a dia als seus pobles comptar amb aquest servei per a conciliar la seua vida familiar i laboral”.

Més inversió per a un millor servei

El compromís de la Diputació amb frenar la despoblació de l’interior es tradueix en treball i pressupost, com el que destina a les Escoles Matineres que manté aquest servei en municipis de menys de 10.000 habitants.

Cal assenyalar que la inversió de la Diputació per al manteniment d’aquest servei d’escoles matineres amb la contractació del personal i l’adquisició de material a través de les AMPAs dels centres educatius va ser de 125.380 euros durant 2018, i enguany 2019 serà de 231.516 euros. 

123 centres #Repoblem de cuidat a xiquets i majors

La Diputació de Castelló aconseguirà enguany la implantació de 123 centres per a l’atenció de xiquets i majors als pobles més xicotets com a part del seu programa per a revertir la despoblació, Repoblem. Amb aqueix important grau de desenvolupament de les seues actuacions a favor de les oportunitats dels pobles amb menys recursos, el Govern Provincial aconseguirà que els seus serveis contra la despoblació s’instal·len ja en 81 municipis de menys de 10.000 habitants, incidint especialment en els més xicotets. Precisament la gran capacitat d’abast del treball de la Diputació a pràcticament tot el territori rural de la província és el seu factor més valuós.o.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari