La Diputació consolidarà el Festival de Teatre Clàssic en l'elit de les arts escèniques amb la seua edició més ambiciosa

Un renovat Castell de Peníscola serà el millor enclavament per a aquest exclusiu cicle, màxim precursor del turisme cultural provincial

La Diputació consolidarà el Festival de Teatre Clàssic en l'elit de les arts escèniques amb la seua edició més ambiciosa
02/05/2019 -

La Diputació de Castelló impulsarà el Festival de Teatre Clàssic de Peníscola a l’elit de les arts escèniques amb la seua vint-i-dosena edició com la més ambiciosa per a reforçar-ho no solament a la província i la Comunitat Valenciana sinó en l’àmbit nacional convertint-ho en una cita ineludible en l’elit cultural del país. Un renovat Castillo de Peníscola gràcies al Pla Director executat per la Diputació de Castelló serà el millor enclavament patrimonial del 5 al 27 de juliol per a un exclusiu cicle teatral que segueix el deixant d’altres referents a Espanya i que s’ha posicionat com el màxim precursor del turisme cultural i de l’oferta complementària de qualitat al turisme de la província en la temporada estival.

El president de la Diputació, Javier Moliner, ha assegurat en la presentació del festival que “fa ja vint-i-dos anys que a la província mantenim que la cultura és un gran enganxament per al turisme, aportar als que ens visiten molt més del que la naturalesa ens va donar amb la nostra enorme capacitat d’atraure turisme, oferint propostes culturals de primera qualitat. Tenim la immensa fortuna de tindre l’enclavament del castell de Peníscola fent-nos privilegiats perquè en el qualitatiu podem oferir sens dubte, el millor escenari del mediterrani. És el que ens ha permés apostar per convertir aquest festival en un referent, i per a nosaltres hui és un autèntic luxe i un orgull presentar aquesta edició sabent que l’aposta per la cultura que vam posar en marxa amb el Pla Director del Castell està donant els seus fruits”.

I és que cal tindre en compte que precisament un dels eixos fonamentals del Pla Director del Castell de Peníscola en el qual la Diputació inverteix 4,5 milions d’euros és precisament augmentar l’aposta pel Festival de Teatre Clàssic com a patrimoni cultural i eina de promoció turística per a la província.

El director del festival, Carles Benlliure, qui ha explicat que “estem molt orgullosos d’haver aconseguit posicionar aquest festival com un dels ineludibles de l’estiu en l’àmbit nacional. La qualitat de les obres, dels actors i les companyies ha elevat al més alt aquesta cita amb el teatre de qualitat i som ja un dels grans festivals de l’estiu. L’experiència de viure el Festival de Teatre Clàssic de Peníscola és única, diferenciant-se d’altres grans cites de referència en el sector, perquè cada representació és íntima, configurant-se una relació amb l’espectador i l’entorn que fa que tant l’actor com l’espectador no l’obliden mai”.

Tres dels actors i actrius de major notorietat han participat en la presentació de hui: Ana Arias, la castellonenca Ania Hernández i el conegut Juanjo Artero, qui ha assegurat que “guarde un enorme afecte a Peníscola com a escenari de pel·lícules molt importants en la meua vida i és un plaer poder vindre a participar d’aquest festival”.

Una ambiciosa programació amb un gran elenc d’obres i actors

Una de les claus de l’èxit del Festival de Teatre Clàssic de Peníscola ha sigut la perfecta conjunció de la qualitat, prestigi i innovació en la seua programació. Així, el divendres, 5 de juliol començarà el festival amb l’espectacle ‘Palabras por un tubo’ que discorrerà pels carrers del barri antic amb començament a les 20.30 hores en la plaça del Faro. Estarà dirigit per Rodrigo Puertas, amb la Companyia Generació Teatre.

El dissabte 6 de juliol ja comença l’horari habitual de les 22.30 hores que es mantindrà en totes les obres així com la seua ubicació al Pati d’Armes del Castell. Tindrà lloc ‘El enfermo imaginario’, de Molière dirigida per Eva del Palau amb la Companyia Morboria Teatro.

El dijous 11 de juliol el festival tornarà als carrers del barri antic de Peníscola amb ‘El carro de les meravelles‘, dirigida per Pedro Monroy amb la Companyia Escala de Tijera.

El dissabte dia 13, a les 22:30 hores al Pati d’Armes del Castell tindrà lloc ‘Entre bobos anda el juego‘, de Rojas Zorrilla, amb la direcció d’Eduardo Vasco i les companyies Novembre Teatre i Companyia Nacional de Teatre Clàssic i amb vestuari de Lorenzo Caprile. A la mateixa hora i en el mateix lloc, el dimarts 16 de juliol tindrà lloc ‘Querella de Lope i les dones’ dirigit per Ernesto Arias i amb la Companyia Calema Produccions. El dijous 18 serà l’oportunitat de gaudir de ‘Desengaños Amorosos’, amb la direcció d’Ainhoa Amestoy amb la Companyia Estival Producciones.

Ja en la recta final del festival, el dissabte 20 de juliol tindrà lloc l’obra ‘Un marit ideal‘, d’Oscar Wilde dirigida per Juan Carlos Pérez de la Font amb la Companyia Seqüència3. El dimarts 23 l’obra ‘Ildebrando Biribó, el último cyrano’ amb la direcció d’Iñaki Ricarte i la Companyia Gato Negro.

Finalment, el dissabte 27 de juliol el fermall d’or al festival el posarà una nova actuació als carrers del barri antic de Peníscola, ‘El pelegrí i el papa’, dirigida per Jesús Pescador amb la Companyia Teatre dels Navegants a les 20.00 hores, i ja a les 22.30 hores al Pati d’Armes del Castell, ‘La viuda valenciana’, de Lope de Vega, dirigida per Borja Rodríguez amb la Companyia MIC Produccions.

Cal recordar que la venda d’entrades començarà dilluns que ve 6 de maig en les taquilles del castell i online en la pàgina web https://castillodepeniscola.dipcas.es/ 

Descobrir Castelló a través d’una oferta complementària de qualitat

Aquesta ambiciosa proposta es correspon amb l’esforç que està fent la Diputació de Castelló per a generar activitats través de la cultura, la literatura, la música i l’esport, una oferta complementària de qualitat que dinamitze amb noves oportunitats la província al mateix temps que genere prescriptors turístics dels nostres municipis.

“Ho fem per exemple amb un Festival de Teatre Clàssic de Peníscola de primer nivell, el fem en literatura amb els guardons Lletres del Mediterrani, en esports amb els 400 esdeveniments de Castelló Escenari Esportiu o amb la música amb Castelló Terra de Festivals. Constituïm en aquests esdeveniments autèntics elements troncals de promoció de la nostra província a tot el món”.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari