La Diputació consolidarà la seua reputació europeista obrint una nova via de treball amb els països candidats a la UE

Aquesta aposta del Govern Provincial obri oportunitats futures en la defensa dels interessos de Castelló a Europa

La Diputació consolidarà la seua reputació europeista obrint una nova via de treball amb els països candidats a la UE
27/05/2019 -

La Diputació de Castelló consolidarà la seua reputació europeista en obrir una nova via de treball per a ajudar els països candidats a ingressar a la Unió Europea, com ocorre amb Macedònia. Aquesta nova aposta del Govern Provincial de Javier Moliner en la seua trajectòria europeista obrirà noves oportunitats futures en la defensa dels interessos de Castelló a Europa i relacions amb tercers països.

El vicepresident primer i diputat provincial de Relacions Internacionals, Vicent Sales, ha explicat que “es tracta de col·laborar com a entitat pública amb experiència en la gestió de fons i en la gestió pública en general per a la capacitació dels països candidats a entrar a la Unió Europea. Estem molt satisfets de participar en aquest projecte, perquè és una nova oportunitat de posicionar els interessos de Castelló, en la trajectòria iniciada per Javier Moliner en el seu període de presidència del lobi Partenalia. En definitiva, treballem perquè la província aprofite les grans oportunitats que obri Europa al futur dels castellonencs”.

Cal tindre en compte que la Diputació de Castelló ha sigut seleccionada per a participar en aquest consorci per la seua experiència tècnica en la gestió de polítiques i projectes de promoció econòmica, relacions internacionals i potenciació de la societat civil, entre altres àmbits.

En concret, el projecte brindarà assistència tècnica per a contribuir a l’entorn propici perquè la societat civil a través dels següents quatre components: donar suport a la implementació dels objectius principals de l‘Estratègia de Cooperació Governamental amb la societat civil (2018-2022); desenvolupament de la societat civil local i de base; gestionar el suport directe a les organitzacions d’arrels xicotetes; sistema de monitoratge per a mesurar el progrés de l’entorn per a les Organitzacions de la Societat Civil (OSC) i les organitzacions de base, incloses altres mesures de suport per al seu desenvolupament.

Una aposta per Europa per a atraure recursos a Castelló

No obstant això, té especial rellevància aquest nou pas per part del Govern Provincial, perquè el caràcter europeista del president Moliner en tota la seua trajectòria política al capdavant de la Diputació de Castelló li ha portat a mantenir constant el seu defensa dels interessos de la província, també a la Unió Europea.

Així, ja siga com a president en el seu moment del principal lobby europeu de províncies Partenalia i ara a través de l’oficina informativa Europe Direct Castelló, el president del Govern Provincial manté obert de forma permanent un canal d’informació i comunicació amb les actuacions i directives europees que poden afectar d’alguna manera a la província de Castelló.

És per això que Sales ha assegurat que “Europa ha suposat noves oportunitats per a la nostra terra des que fa 30 anys, i des del Govern Provincial, conscients que moltes de les grans decisions que afecten estratègicament el futur de la nostra terra, treballem perquè aqueixes oportunitats arriben al màxim a tota la província de Castelló”.

Així, cal recordar que la Diputació de Castelló manté interlocució directa amb la Comissió Europea d’Energia per a defensar el futur i les ocupacions del sector ceràmic de la província. També estant al capdavant de lobby de províncies Partenalia, el president Moliner va propiciar que per primera vegada els fons europeus contemplaren la despoblació com una de les qüestions prioritàries a treballar, alguna cosa que beneficiarà clarament als municipis castellonencs al mitjà termini.

“La transformació en positiu que Castelló ha experimentat en els últims anys es deu en bona part al compromís d’Europa amb la nostra província, i de la nostra província amb Europa. Acostem les línies de treball, desenvolupament i ajudes que genera la Unió Europea perquè tant les empreses com els ajuntaments i ciutadans castellonencs es beneficien al màxim d’elles i no deixem passar ni una de les oportunitats que Europa genera”, ha assenyalat el vicepresident.

L’activitat de la seua oficina Europe Direct, una porta directa a Europa

La creació de l’oficina Europe Direct Castelló en 2018 en la Diputació s’ha caracteritzat pel seu afany d’acostar la Unió Europea a tota la província i a tots els públics, impulsant més de 30 accions i esdeveniments sobre polítiques, actualitat i programes europeus de finançament.

El vicepresident Sales ha explicat que “és una oficina oberta, dinàmica i definida per la seua capacitat i voluntat de realitzar accions transversals i cooperar amb aquelles entitats interessades a acostar, conéixer i incrementar la participació de la ciutadania en assumptes europeus. Oportunitats, programes de finançament, resolució de consultes, campanyes de comunicació especifiques, Europe Direct s’ha convertit en la porta a la UE que va marcar el seu llançament”.

Ha activat les xarxes socials com un canal de comunicació directe i transparent sobretot el que fa el centre i el que succeeix a la UE instagram facebook twitter canal YouTube i web
Europe direct és una aposta de Diputació per ampliar tot el treball que des del servei de promoció econòmica i relacions internacionals es realitza per a capacitar, facilitar i assessorar en la captacion de fons europeus, nacionals, regionals i locals.

Actualment s’estan gestionant prop d’1,5 milions d’euros del programa operatiu FEDER Comunitat Valenciana per a projectes de protecció, conservació i recuperació de béns del patrimoni cultural valencià i la seua posada en valor a la província de Castelló; prop de 500.000 euros en programes de FSE per a iniciatives de lluita contra la desocupació juvenil, la creació i consolidació d’empreses i altres 500.000 euros FEDER per a promoure l’economia baixa en carboni amb un projecte singular de smart cities que ens permetrà implementar un sistema d’informació, comunicació i tele control orientat a la regulació i gestió intel·ligent dels edificis municipals i enllumenat públic. A més es dóna suport a les entitats i empreses que ho sol·liciten com Facsa, Becsa o la mateixa UJI a través de la VA ANAR per a presentar projectes directes a la comissió europea a programes com Life o Horitzó 2020.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari