La Diputació convertirà Penyeta Roja en el complex més gran socioeducatiu de la província de Castelló

La Diputació convertirà Penyeta Roja en el complex més gran socioeducatiu de la província de Castelló
30/04/2019 -

La Diputació de Castelló convertirà Penyeta Roja en el complex més gran socioeducatiu de la província de Castelló amb la rehabilitació integral d’aquestes instal·lacions. El Ple provincial ha donat llum verda hui amb l’aprovació unànime del conveni de col·laboració amb la Conselleria d’Educació, a la rehabilitació integral del Centre de Tecnificació Esportiva, així com de l’habilitació d’un aulari polivalent que la Generalitat podrà utilitzar com a centre educatiu quan haja d’escometre obres en centres educatius de la ciutat de Castelló i la seua àrea metropolitana. L’objectiu de la Diputació amb aquesta ambiciosa actuació és que els castellonencs reben cada vegada una millor educació, donar més facilitats als alumnes del centre educatiu i de tecnificació esportiva, així com garantir les millors instal·lacions i serveis en l’àrea social del complex.

El president provincial, Javier Moliner, ha assegurat que poder materialitzar aquesta actuació “és una important aportació de la Diputació a la millora educativa de la província i a la millor atenció social en aquest centre referent”. I és que cal tindre en compte que la rehabilitació serà una obra de gran envergadura, amb una inversió estimada en 4,3 milions d’euros.

“Amb la millora i ampliació de Penyeta Roja es farà possible que aquest centre continue sent referent en la formació esportiva, en l’atenció social i motiu d’orgull per a tots els castellonencs convertint-se en el complex més gran socioeducatiu de la província”, ha incidit Moliner.

A més, aquestes millores en les infraestructures permetran que la Diputació de Castelló puga cedir les seues instal·lacions a la Conselleria d’Educació perquè reubique allí temporalment als alumnes dels centres educatius de la ciutat de Castelló i l’àrea metropolitana en els quals hagen d’escometre obres.

Agilitat administrativa per part de la Diputació

L’agilitat amb la qual ha treballat la Diputació en la seua Oficina Tècnica ha propiciat que aquesta ambiciosa actuació puga posar-se en marxa abans de concloure la legislatura per a garantir la seua execució en benefici de la provincia. Una labor tècnica que s’ha plasmat en la redacció del projecte d’execució d’obra.

Estalvi energètic com a part de #Repoblem

En la sessió plenària de hui la Corporació Provincial ha aprovat per unanimitat un ambiciós projecte singular per a la millora de l’enllumenat públic als pobles més xicotets que suposa que la Diputació introduïsca també l’estalvi energètic com a part de Repoblem. Aquesta iniciativa que beneficiarà a un total de 24 dels municipis menys poblats de la província, compta amb una inversió d’un milió d’euros, cofinançat amb els Fons FEDER, entre les anualitats de 2019 i 2020.

L’objectiu d’aquesta iniciativa és minimitzar les emissions de diòxid de carboni al mateix temps que reduir el cost econòmic que suposa l’enllumenat públic per als ajuntaments. Amb això, la Diputació conclourà el seu ambiciós Pla Provincial d’Eficiència Energètica que li ha portat en els últims anys a invertir més de dos milions d’euros en un centenar de municipis de la província.

Eficiència en la gestió: ràpid pagament a proveïdors

Durant el Ple de hui s’ha adonat de dos indicadors que han tornat a constatar la solvència econòmica de la Diputació a favor dels municipis fruit de l’aplicació de severs criteris d’eficiència en la gestió a càrrec del Govern Provincial de Javier Moliner.

Així, el període mitjà de pagament de la Diputació als proveïdors durant el mes de març va ser d’11 dies, mentre que l’informe de morositat referit al primer trimestre de 2019 confirma el compliment dels seus pagaments en el període estipulat.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari