La Diputació convoca el concurs 'Europa en lletres i colors' per a promoure el coneixement de la UE entre els xiquets castellonencs

El Govern Provincial donarà a conéixer els premiats el pròxim 9 de maig amb la commemoració del Dia d’Europa

La Diputació convoca el concurs 'Europa en lletres i colors' per a promoure el coneixement de la UE entre els xiquets castellonencs
28/03/2019 -

La Diputació de Castelló ha convocat a través del seu centre Europe Direct Castelló el concurs ‘Europa en lletres i colors’ per a promoure el coneixement de la Unió Europea entre els xiquets castellonencs. Aquesta iniciativa, cofinançada per la UE, pretén a més impulsar la creativitat i expressió dels xiquets, així com la seua conscienciació social sobre el món que els rodeja.

El vicepresident primer i diputat de Relacions Internacionals, Vicent Sales, ha explicat que “la finalitat del concurs és que, a través de la seua expressió escrita o gràfica, els xiquets castellonencs puguen mostrar el que significa Europa per a ells, per a les seues famílies, amics i per a la seua província. Amb aquestes accions potenciem els valors de la UE com la pau, el benestar dels seus ciutadans, la llibertat, seguretat i justícia sense fronteres interiors, afavorir un desenvolupament sostenible basat en un creixement econòmic equilibrat, la protecció del medi ambient o combatre l’exclusió social i la discriminació i promoure el progrés científic i tecnològic”.

Col·legis de municipis de menys de 20.000 habitants

El concurs està enfocat fonamentalment cap a tots els estudiants de centres d’Educació Primària situats en municipis de menys de 20.000 habitants de la província de Castelló, tant públics com concertats i privats. L’activitat està dirigida, d’una banda, a l’alumnat de 3r i 4t d’Educació Primària per al concurs de dibuix. I, d’altra banda, està dirigida a l’alumnat de 5é i 6é d’Educació Primària per al concurs de relats curts.

Els centres participants seran els responsables de fer efectiva la participació dels alumnes i alumnes. Pel que fa al concurs de dibuix, cada centre presentarà un màxim de 20 dibuixos dels seus alumnes/as i per al concurs de relats, serà un màxim de 10 escrits. La selecció tant de dibuixos com de narracions serà realitzada de manera interna pels responsables del mateix col·legi. Així mateix, ni en els dibuixos, ni en els relats hauran d’anar signats pel seu autor, ni posar en cap lloc el nom o dades de l’autor.

En el que respecta al concurs de dibuixos, hauran de realitzar-se sobre paper o cartolina de grandària A4 i, d’altra banda, quant al concurs de relats curts, les obres tindran una extensió mínima de 400 paraules i una màxima de 1000 paraules. Si opten pel format digital, hauran de guardar-la en format pdf i el text s’escriurà en lletra arial, grandària 12, amb un interlineat d’1,5 punts. En cadascuna de les categories se seleccionarà un primer, segon i tercer lloc i un esment especial als alumnes amb necessitats educatives especials (ACNEE). La decisió del jurat serà inapel·lable i es donarà a conéixer el 9 de maig, durant el transcurs de la celebració del Dia d’Europa.

Els guanyadors rebran un lot de productes del Centre Europe Direct Castelló compost per: una bateria portàtil, una memòria extraïble USB, un altaveu portàtil, una bossa, un estoig, material de papereria i pack viatger. A més, al centre que guanye el primer premi se li donarà l’obsequi de 15 exemplars del llibre dels treballs guanyadors; al segon guanyador se li donaran 10 exemplars i al tercer se li regalaran 5 exemplars. De la mateixa manera, es farà un esment especial als alumnes ACNEE atorgant-los 5 exemplars del llibre dels treballs guanyadors.

El termini de presentació dels treballs s’estendrà des de l’endemà a la publicació en la web del Centre Europe Direct Castelló http://europedirectcs.dipcas.es/es/ fins al dia 18 d’abril inclusivament. Els treballs presentats pels centres educatius hauran de constar de: les obres, la fitxa amb les dades dels alumnes i alumnes participants i la sol·licitud de participació en el concurs, segons el model que s’adjunta en l’Annex I.

Cal assenyalar que el Centre Europe Direct Castelló posarà a la disposició dels centres escolars guanyadors els serveis de transport necessaris per a participar en el lliurament de premis que tindrà lloc el dia 9 de maig, Dia d’Europa, en el Saló de Recepcions de la Diputació Provincial de Castelló.

Apropar les oportunitats d’Europa a Castelló

Des de la seua posada en marxa en gener de 2018, el centre Europe Direct de la Diputació de Castelló ha realitzat més d’una dotzena d’iniciatives encaminades a acostar les oportunitats que brinda la Unió Europea a la província de Castelló.

Xarrades i tallers en institucions, la posada en marxa d’un cercador online de línies d’ajudes, i l’exposició i activitats per l’Any Europeu del Patrimoni Cultural són alguns exemples de la incessant activitat d’aquest centre que forma part d’una xarxa internacional de 500 oficines d’informació de la Unió Europea.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari