La Diputació es constitueix en fòrum obert d'opinió sobre la UE a la província amb el debat 'Eleccions Europees: #Csestavezvota'

Els partits polítics amb representació en la Corporació Provincial reflexionen sobre els reptes d’Europa i la seua influència a la província

La Diputació es constitueix en fòrum obert d'opinió sobre la UE a la província amb el debat 'Eleccions Europees: #Csestavezvota'
15/03/2019 -

El Saló de Recepcions del Palau Provincial de la Diputació de Castelló ha acollit aquesta vesprada el debat Eleccions europees: #Csestavezvota, a través del qual el Centre Europe Direct de la Diputació i l’Associació per al Desenvolupament de la Comunicació (AdComunica) han acostat als castellonencs les oportunitats que obri al futur de la província la Unió Europea. El debat, moderat per Francisco Fernández per AdComunica, ha comptat amb la participació dels portaveus dels diferents grups polítics amb representació en la Corporació Provincial en la present legislatura: Vicent Sales, pel Grup Popular, Santiago Pérez pel Grup Socialista, Xavi Trenco pel Grup Compromís, Cristina Fernández pel Grup Ciutadans i Iñaki Vallejo pel Grup Castelló en Moviment.

El vicepresident provincial, Vicent Sales, ha fet valdre aquesta iniciativa que “més que un debat és una reflexió sobre la pròxima campanya de les eleccions europees. Amb motiu d’aquestes eleccions, des de la Diputació hem obert el Palau Provincial per a propiciar aquesta reflexió entre tots els diferents grups polítics de la Diputació per a conscienciar als ciutadans de la província de la importància d’aquestes eleccions europees, ja que moltíssimes de les qüestions que afecten en la vida diària dels ciutadans castellonencs tenen a veure amb directives i amb decisions que es prenen en l’àmbit europeu”.

Així, el debat s’ha plantejat en rondes d’intervencions sobre cinc blocs temàtics prèviament proposats que coincideixen amb els reptes més importants de la UE: el repte demogràfic (la lluita contra el despoblament rural); la UE com a actor global; repte del futur del mercat únic europeu; repte de la immigració, la regulació dels fluxos migratoris cap a Europa i, finalment, l’Europa que volem.

En cada tema els participants, els cinc portaveus dels diferents grups polítics, han comptat amb una intervenció de 2 i 3 minuts de durada. Així mateix, els diputats participants en la taula redona analitzaran les implicacions d’aquests desafiaments en relació amb el seu impacte directe a mitjà termini a la província de Castelló.

Un acte obert a la participació i retransmitit online

En la part final del debat, la sessió s’ha obert al diàleg amb el públic assistent, que ha pogut plantejar diverses qüestions d’interés. A més, amb la condició d’optimitzar la seua difusió al màxim de ciutadans, la Diputació ha retransmés en directe per streaming a través de la seua pàgina web www.dipcas.es i els canals de xarxes socials.

Cal tindre en compte que la sessió ha sigut dissenyada en col·laboració amb l’Associació per al Desenvolupament de la Comunicació, que és una entitat sense ànim de lucre promoguda per professors universitaris, directors de comunicació d’empreses privades, i directius de mitjans de comunicació, que es dedica al foment i el desenvolupament de la comunicació en tots els seus vessants.

Aquesta iniciativa s’emmarca en el Pla d’Acció 2019 del Centre Europe Direct, cofinançat per la Unió Europea per a acostar les polítiques europees a la província de Castelló.

Fòrum obert d’opinió amb temes candents de l’actualitat europea

El Centre d’Informació Europe Direct Castelló (CIED-Castelló) té com a objectius fonamentals: acostar als ciutadans castellonencs la informació, la política i la gestió de la Unió Europea i, fomentar el sentiment de pertinença i europeisme; difonent els principis bàsics de la UE i la seua política de desenvolupament futur amb la finalitat de: continuar construint Europa.
Amb aquestes finalitats i, en el marc de la preparació a la celebració de les eleccions al Parlament Europeu, s’ha proposat aquest fòrum obert d’opinions en les quals abordar els temes més candents de l’actualitat europea i la seua vinculació amb la província de Castelló.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari