La Diputació 'estrena' les Rutes Literàries de Lletres del Mediterrani per a promocionar la província

Les guies mostren recorreguts turístics per a conéixer els llocs on s’inspiren les obres reconegudes amb el guardó

La Diputació 'estrena' les Rutes Literàries de Lletres del Mediterrani per a promocionar la província
23/04/2019 -

La Diputació de Castelló ha potenciat durant aquesta Setmana Santa la difusió de les Rutes Literàries de Lletres de Mediterrani que ha creat per a promocionar la província de Castelló en tota Espanya. Així, després de la seua presentació el mes de gener passat en la Fira Internacional de Turisme (FITUR), el Govern Provincial ha distribuït exemplars de les rutes entre llibreries de tot el país al costat dels llibres guardonats amb Lletres del Mediterrani per a fomentar la visita a la província dels lectors i seguidors dels escriptors guardonats en aquesta convocatòria impulsada per la Diputació.

El vicepresident primer i diputat provincial de Cultura, Vicent Sales, ha explicat que “les rutes literàries mostren al lector que ha adquirit algun dels llibres guardonats itineraris que recorren algun dels escenaris en els quals s’inspiren aquestes obres. És un recurs important a l’hora d’incorporar una nova experiència turística al catàleg de les quals ja ofereix la nostra província, milloren l’experiència del visitant i són un recurs creatiu que torna a posar en valor el potencial de la cultura a l’hora de poder generar noves oportunitats als nostres pobles”.

I és que en la trajectòria del guardó Lletres del Mediterrani creat per la Diputació com a gran suport de promoció turística i cultural estan alguns dels escriptors més destacats del panorama nacional. Sense anar més lluny els guardonats d’enguany seran Marta Robles, Anna Casanovas Marín Ledún i Fernando Martínez Laínez.

I és que aquesta quarta edició del guardó Lletres del Mediterrani és molt més, ja que la seua consolidació, ja que suma ja 12 novel·les publicades de grans autors de rellevància nacional i internacional com Espido Freide, Megan Maxwell, Juan Bolea, Rosa Ribas, Juli Cèsar Cano o León Arsenal, entre altres.

“Dotze llibres, dels més diversos gèneres i recolzats per les principals editorials espanyoles, que hui dia ja superen els 100.000 exemplars venuts per tot el país. Més de 100.000 lectors i potencials turistes que segur que no es resisteixen a visitar aquesta terra plena de bones històries, despertant el seu desig de tocar, veure, escoltar i sentir en viu les emocions i trames descrites en el llibre”, ha indicat el vicepresident Sales.

Cal recordar que les rutes literàries són un ‘quadern de viatge’, que a més de proporcionar tota la informació, recomanarà al visitant degustar la gastronomia local, viure les tradicions o descobrir llegendes amagades.

L’Administració que més inverteix en el turisme de Castelló

Amb un pressupost rècord de 5.511.149,74 euros, el Govern Provincial donarà un altre empenyiment decisiu al turisme provincial enguany, plasmant en aquests comptes de rècord la seua prioritat pel desenvolupament turístic com a generador de noves oportunitats als pobles, en haver augmentat la seua inversió un 106% en els últims set anys i consolidant-se com l’Administració que més inverteix en el turisme de la província de Castelló.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari