La Diputació facilita la connectivitat d'Internet en els pobles a 50.000 persones cada dia aquesta Setmana Santa amb el Pla Wifi-135

El Govern Provincial ha activat 521 punts de connexió en 121 xicotets municipis amb gran tràfic d’usuaris aquests dies

La Diputació facilita la connectivitat d'Internet en els pobles a 50.000 persones cada dia aquesta Setmana Santa amb el Pla Wifi-135
18/04/2019 -

La iniciativa del Govern Provincial d’impulsar el Pla Wifi-135 ha millorat la connectivitat d’Internet a la província fins al punt que per a aquests dies de festa facilita que més de 50.000 persones diàries es puguen connecten a la Xarxa a través de 521 punts de connexió que ha habilitat en 121 municipis. Així, aquest Pla Provincial, que incideix en el foment de la igualtat d’oportunitats entre tots els castellonencs i treballa per a revertir la despoblació a l’interior, també fa més atractius els municipis com a destinacions turístiques per als milers de visitants que recorren l’interior de la província durant aquests dies de Setmana Santa.

El diputat delegat d’aquest pla, Iban Pauner, ha posat l’accent que “el Pla Wifi ha superat totes les seues expectatives, ja que hem aconseguit crear un servei gratuït, tant per als veïns com per als visitants. Hem fet possible que tots els castellonencs, visquen on visquen, tinguen les mateixes oportunitats per a gaudir d’un dret universal com és l’accés a la informació. Aquest servei no solament millora la qualitat de vida dels veïns, sinó que fa que els nostres pobles siguen més atractius per al visitant”.

Quant a les xifres del seu ús, cal indicar que si bé és cert que està previst que durant aquestes dues setmanes augmente a conseqüència de l’augment de població i de visitants en els municipis xicotets, el consum mitjà mensual està sent realment alto.

És per això que Pauner ha posat l’accent en l’impacte que aquesta iniciativa està tenint “a l’hora de dotar de millors serveis als pobles de zones d’interior de Castelló permetent que els seus usuaris, tant residents com visitants, puguen connectar-se a la banda ampla i navegar a 20Mps, deu vegades més ràpid que fins a l’arribada d’aquesta innovadora eina”.

Un sistema molt fàcil d’utilitzar

La Diputació ha dissenyat uns cartells informatius que guien en l’ús dels punts Wifi-135 i que s’han instal·lat en els seus voltants, així com plaques identificatives que informen de la ubicació d’aqueixes zones.

Cal assenyalar que pràcticament la totalitat dels pobles castellonencs de menys de 3.000 habitants van sol·licitar en el seu moment la instal·lació de punts d’accés Wifi, que ara ja tenen en funcionament en emplaçaments de titularitat pública municipal situats en zones amb cobertura de banda ampla deficient o en zones degradades i d’alt interés per al desenvolupament social. Han sigut d’especial prioritat aquells emplaçaments que fins ara no aconseguien una amplada de banda de 2Mbps.

Una plataforma de difusió turística

Un altre dels punts clau del Pla Wifi-135 és la seua consolidació com una plataforma de difusió turística dels municipis de la província. Així, en connectar-se a qualsevol dels punts, l’usuari accedeix directament com a pàgina d’inici a un espai en el qual se l’informa dels principals atractius turístics de la província de Castelló.

“Hem d’aprofitar tots els canals que tenim per a difondre les virtuts de la nostra terra i procurar que aquesta plataforma que s’utilitza durant tot l’any siga també una finestra online que acoste els atractius turístics de Castelló a tots els potencials usuaris”, ha conclòs el diputat.

Un estalvi del 51% del cost d’aquest servei

D’acord a la màxima del Govern Provincial d’aplicar l’eficiència en la gestió en cadascuna de les seues iniciatives, la Diputació estalviarà un 51% de la inversió que fins ara realitzava per aquest servei. Incloent millors prestacions als municipis i usuaris la Diputació destinarà aquest 2019 un total de 227.284,61 euros, un 51% menys que en l’edició anterior quan li va suposar 462.840 euros.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari