La Diputació finança la contractació d'informadors turístics per a fomentar que els pobles tinguen turisme tot l'any

El Govern Provincial pagarà fins al 95% de la despesa amb l’objectiu de fomentar la promoció turística i l’ocupació en el sector

La Diputació finança la contractació d'informadors turístics per a fomentar que els pobles tinguen turisme tot l'any
21/05/2019 -

La Diputació de Castelló donarà en els pròxims dies un nou impuls al fet que els municipis mantinguen l’activitat turística durant tot l’any amb l’aprovació de la concessió d’ajudes als ajuntaments perquè contracten informadors turístics. Amb una inversió de 225.000 euros, el Govern Provincial concedirà aquestes ajudes de lliure concurrència per les quals paga fins al 95% de la despesa que suposa per als municipis turístics de la província la contractació d’aquests professionals per a fomentar tant la promoció dels municipis com la contractació laboral.

Cal tindre en compte que aquesta iniciativa ha tingut una gran repercussió en el manteniment de l’oferta turística dels pobles de la província i un gran èxit d’acolliment entre els ajuntaments, que veuen en aquestes ajudes una nova oportunitat per a mantenir la comunicació de la destinació turística dels seus municipis durant tot l’any. I és que aquesta inversió del Govern Provincial fa realitat que molts pobles puguen mantenir durant tot l’any a informadors turístics contractats perquè informen en els municipis dels diferents productes turístics que ofereix el municipi per al gaudi dels seus visitants.

El vicepresident i diputat provincial de Turisme, Andrés Martínez, ha assegurat que “és una gran ajuda per als pobles, que veuen com amb aquesta ajuda poden contractar a una persona que manté l’activitat promocional i divulgativa dels recursos turístics del municipi durant tot l’any”.

I és que, segons Martínez, “de poc serveix tindre el millor patrimoni cultural, històric o natural si no hi ha ningú que t’indique com visitar-lo o et guie en el teu recorregut per un municipi o per una zona determinada de la província. Amb aquestes ajudes, en definitiva, el que fem des de la Diputació és dotar als ajuntaments de més mitjans per a multiplicar les oportunitats turístiques als pobles i generar ocupació”.

Va beneficiar a 34 municipis en 2018

Cal tindre en compte que aquestes subvencions permeten multiplicar les oportunitats turístiques no solament a l’estiu, sinó durant tot l’any en molts casos. Suposen entre el 50% i el 95% de la despesa dels diferents municipis i estan destinades a ajuntaments integrats en la Xarxa Tourist Info. Cal recordar que en 2018 es van beneficiar d’aquestes ajudes un total de 34 municipis (Albocàsser, Alcalà de Xivert, Almenara, Ares del Maestrat, Benassal, Benicarló, Benicàssim, Borriol, Cabanes, Castelló de la Plana, Catí, Xilxes, Cinctorres, Cirat, Forcall, Xèrica, La Pobla de Benifassà, La Salzadella, Moncofa, Morella, Navaixes, Nules, Onda, Orpesa, Peníscola, Sant Mateu, Sogorb, Tírig, Torreblanca, Traiguera, Vilafamés, Vilafranca, Vinaròs i Xilxes).

En aqueix sentit, Martínez ha explicat la “important labor que compleixen aquests informadors turístics, que atenen el visitant quan es desplaça al municipi, però que a més estan realitzant una labor de promoció en canals digitals com les xarxes socials que visibilitza els tresors turístics dels nostres pobles”.

Entre les labors dels informadors turístics es troben atendre els visitants en l’oficina de Turisme, realitzar visites guiades pels museus i atractius del poble, promocionar l’oferta turística en altres destinacions i en xarxes socials o coordinar accions i esdeveniments durant tot l’any que servisquen com a reclam turístic i cultural.

Nous llocs de treball

Cal tindre en compte que al costat de la millora de l’atenció al turista, la creació d’ocupació és l’objectiu clau d’aquesta iniciativa del Govern Provincial, també d’acord al seu objectiu de consolidar població als pobles més xicotets de la província.

En aquest sentit, la Diputació de Castelló és l’única institució que té una línia d’ajudes perquè aquests municipis puguen millorar les seues oportunitats de dinamització turística. “Crear un lloc de treball sempre és important, però a més en el cas d’un poble xicotet pot ajudar al fet que una família plantege quedar-se a viure durant tot l’any. I això és el que volem, pobles amb gent i serveis els 365 dies de l’any, ajudar-los a generar aqueixes oportunitats per a frenar la tendència migratòria de població de l’entorn rural a l’urbà de la província”, ha incidit el vicepresident de la Diputació.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari