La Diputació ha donat llum verda a 310 actuacions del Pla Castelló 135 en les que invertirà 12,4 milions en els municipis

El Govern Provincial ha publicat ja les 211 obres i 95 serveis que han perdut tots els ajuntaments i mancomunitats

La Diputació ha donat llum verda a 310 actuacions del Pla Castelló 135 en les que invertirà 12,4 milions en els municipis
03/06/2019 -

La Diputació de Castelló invertirà en els pròxims mesos 12,4 milions d’euros a fer realitat un total de 310 actuacions en tots els municipis de la província amb l’aprovació de les obres del seu Pla Castelló-135. Així, i amb la publicació ja en el Butlletí Oficial de la Província (BOP) número 43 de totes les actuacions, el Govern Provincial conclou la tramitació de la seua més ambiciosa aposta municipalista i dóna llum verda a l’inici de les 211 obres que han sol·licitat 132 ajuntaments i una mancomunitat i als 95 serveis (despesa corrent i personal) que han sigut sol·licitats per 92 ajuntaments i set mancomunitats.

En total, 12,4 milions d’euros d’inversió de la Diputació distribuïts entre tots els grans i petits municipis de la província. Un pla que des de la seua creació en 2017 ha suposat una inversió de prop de 50 milions d’euros en millores que han abastat a tot el territori provincial com la més ambiciosa aposta municipalista.

I és que cada ajuntament o mancomunitat pot triar destinar els recursos de la Diputació pel Pla Castelló 135 o bé solament a obres (inversió) o també a despesa corrent i personal. Només tres dels ajuntaments de municipis de més de 20.000 habitants (Castelló, Vall d’Uixó i Onda) han triat destinar el 100% dels recursos que els corresponen del Pla Castelló-135 a despeses corrents i personal.

El president de la Diputació, Javier Moliner, ha assegurat que “aquesta és la millor ajuda que podem fer per als ajuntaments, invertint en tots els pobles de la província, en tots sense cap mena de distinció, habilitant obres i millores de serveis perquè els seus ciutadans cada vegada troben una millor qualitat de vida”.

En aqueix sentit, Moliner ha valorat la capacitat de la Diputació per a arribar a tot el territori provincial a través d’un únic pla reglat al qual poden accedir tots els ajuntaments. “És la millor ajuda que la Diputació pot fer, arribant de forma capil·lar a tots els llocs de la nostra província i permetent que els ajuntaments puguen planificar millores en els seus municipis amb l’absoluta certesa que l’administració provincial respondrà”.

Amb això, la Diputació torna a erigir-se com l’Administració que més invertirà a la província de Castelló en 2019, agilitant al màxim a més aqueixes inversions amb la condició que els seus beneficiaris naturals que són tots els ajuntaments de la província traguen el màxim rèdit a aqueixos recursos a favor de la millora de la qualitat de vida als seus pobles i ciutats.

Els ajuntaments decideixen en què invertir

Cal tindre en compte que a través d’aquesta iniciativa són els mateixos ajuntaments els que decideixen a què destinar els recursos que la Diputació posa a la seua disposició atenent criteris poblacionals. D’aqueixa manera, i tal com recull l’apartat dos de les bases pel que fa a l’objecte, els ajuntaments poden realitzar actuacions d’inversió real (obres) que prevegen executar els municipis i que afecten les competències municipals establides en la Llei 7/1985, de 2 d’abril, en la seua nova redacció donada per la Llei 27/2013, de 27 de desembre, de racionalització i sostenibilitat de l’Administració Local.

Així, les actuacions finançades per la Diputació a través d’aquesta iniciativa, han de consistir en la realització d’obres dirigides a: infraestructures, urbanisme, medi ambient urbà, cicle integral de l’aigua, infraestructures viàries i altres equipaments de la seua titularitat.

A més, aquest pla també contempla actuacions en despesa corrent, això és, aquells recursos destinats a atendre les despeses corrents en béns i serveis, necessaris per a l’exercici de les activitats de l’Ajuntament beneficiari destinats al funcionament dels serveis públics municipals.

Diputació útil

L’aprovació del Pla Castelló 135 a principis d’aquest mes d’abril després de la publicació de les bases del Pla Castelló 135 el mes de gener passat constata la fermesa del projecte de Javier Moliner per fer de la Diputació una Administració útil al servei de la província. Ara, després de la publicació definitiva de les obres, el seu inici i execució serà imminent en els municipis de la província.

“Continuem aplicant al màxim l’eficiència en la gestió, la disminució del pes de l’administració per a donar-li’l als nostres pobles i augmentar la capacitat inversora de la Diputació. L’objectiu és, des de la Governança, ser més útils als castellonencs en forma de més i millors serveis, noves infraestructures i multiplicant oportunitats”, ha conclòs Moliner.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari