La Diputació i FACSA eduquen a xiquets de la província en l'ús racional de l'aigua

Més de 250 escolars de municipis menors de 5.000 habitats participen en una activitat pel Dia Mundial del Medi Ambient

La Diputació i FACSA eduquen a xiquets de la província en l'ús racional de l'aigua
06/06/2019 -

La Diputació de Castelló i FACSA han posat en marxa aquesta setmana una activitat especial en col·legis de la província amb la finalitat de conscienciar als més xicotets en l’ús racional de l’aigua, amb motiu de la commemoració del Dia Mundial del Medi Ambient.

La iniciativa, en la qual han participat més de 250 alumnes d’una desena de centres escolars situats en municipis de menys de 5.000 habitants, ha permés realitzar diferents tallers, xarrades i activitats per a mostrar a l’alumnat com, a través de xicotets gestos, poden contribuir a cura d’aquest recurs, tant des del punt de vista de l’estalvi com des de la no contaminació.

El diputat provincial del Cicle Integal de l’Aigua, Juan Bautista Juan, ha fet valdre aquest tipus d’iniciatives “que tenen un caràcter de sensibilització molt important entre els xiquets i xiquetes castellonenques quant a l’ús responsable d’un bé tan preuat com és l’aigua”.

“Totes les jornades tenen un marcat component didàctic i sensibilitzador ja que, a més d’explicar en què consisteix el cicle integral de l’aigua i les seues diferents fases, es tracta de reflexionar sobre la importància que té el seu adequat ús i gestió i com les nostres accions diàries repercuteixen en la conservació d’aquest recurs”, han explicat al respecte des de Facsa.

En aquest sentit, des de la Diputació Provincial de Castelló han recordat que “es tracta que els xiquets i xiquetes siguen conscients de la importància de l’aigua com un recurs limitat i vital i, al mateix temps, donar-los pautes perquè puguen adquirir una sèrie d’hàbits que afavorisquen el respecte del seu entorn immediat i, en general, la cura del medi ambient”, han explicat sobre aquest tema des de Facsa.

Pel que fa als municipis que han participat en la present edició de l’activitat, en aquesta ocasió s’ha format a l’alumnat de Sot de Ferrer, Chóvar, Assuévar, Els Rosildos, Els Ibarsos, Serra d’En Galcerán, Cabanes, Les Useres, Les Coves de Vinromà, Vilafranca del Cid i La Salzadella.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari