La Diputació i la Cambra de Comerç convoquen ajudes per a impulsar la competitivitat de pimes i autònoms de la província

El 14 i 15 de maig comença la inscripció de ‘InnoCámaras’ i “TicCámaras’ que ja han beneficiat a 188 empreses castellonenques

La Diputació i la Cambra de Comerç convoquen ajudes per a impulsar la competitivitat de pimes i autònoms de la província
07/05/2019 -

La Diputació de Castelló i la Cambra de Comerç de Castelló sumen esforços per a ajudar els autònoms i les petites i mitjanes empreses de la província a millorar la seua competitivitat a través de les tecnologies i la innovació. Així, totes dues entitats han convocat dos programes d’ajudes, InnoCámaras i TicCámaras, cofinançats al 50% per la Diputació i la UE amb Fons FEDER la inscripció del qual començarà els dies 14 i 15 de maig.

El diputat de Promoció Econòmica, Salvador Aguilella, ha assegurat que “la competitivitat hui dia passa per la innovació permanent, per això hem impulsat aquests programes enfocats a aconseguir un creixement econòmic sostingut i desenvolupar l’economia digital per a obrir mercats a tot el món i, amb això, noves oportunitats i riquesa als nostres pobles. Les empreses ja poden preparar la documentació amb la condició de presentar-se com més prompte millor, recordem que la seua incorporació als programes serà per ordre d’arribada de les sol·licituds, per aquest motiu hui difonguem el seu contingut”.

En aqueix sentit, Aguilella ha posat en valor que “les petites i mitjanes empreses i els autònoms són de vital importància en la xarxa de teixit empresarial de la província, generant ocupació en tots i cadascun dels 135 municipis de la província. És per això que és tan important dotar de recursos a aquestes empreses perquè continuen innovant a través de les tecnologies de la informació i comunicació, comerç electrònic i màrqueting digital perquè continuen ampliant el seu horitzó de negoci i, amb això, també el benefici que això suposa per al nostre territori”.

I és que cal tindre en compte que ja són un total de 188 empreses de més de 30 municipis castellonencs les que s’han beneficiat d’aquests programes en edicions anteriors, predominant les situades a les ciutats, però també amb un important abast a l’interior de la província, amb participació d’autònoms i pimes d’Albocàsser, Altura, Atzeneta, Benassal, Chóvar, Cinctorres, Figueroles, Gaibiel, La Vilavella, Montant, Morella, Sant Mateu, Sogorb, Vilafranca del Cid, Vilafamés, Vistabella del Maestrat i Zucaina.

La presidenta de la Cambra de Comerç, Lola Guillamón, ha assegurat en la presentació d’aquests programes de ‘Millora de la competitivitat de les PIMES i autònoms / INNOCÁMARAS’ i ‘Digitalització de Pimes i autònoms / TICCÁMARAS’ que “estan enfocats a contribuir a la millora de la competitivitat, mitjançant la innovació permanent per a aconseguir un creixement econòmic sostingut i desenvolupar l’economia digital, incloent-hi el comerç electrònic, per al creixement, la competitivitat i la internacionalització de les empreses de la nostra província”.

Funcionament en dues fases diferenciades

Així, tal com ha explicat la presidenta Guillamón en la presentació, “existeixen dues fases integrades en aquests programes per a impulsar i millorar el desenvolupament d’eines d’aquestes empreses, incrementar la seua oferta de serveis ‘TIC’ i adaptar-les a les demandes reals dels seus negocis”.

Cal assenyalar que els programes INNOCÁMARAS i TICCCámaras compten amb un finançament de fins al 100% i en la Fase II amb un finançament de fins al 50%.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari