La Diputació i les principals empreses ceràmiques s'emplacen a continuar reivindicant el sector davant Europa

El pròxim dilluns la patronal ACOGEN mantindrà una reunió tècnica amb la Direcció General d’Energia de la Comissió Europea

La Diputació i les principals empreses ceràmiques s'emplacen a continuar reivindicant el sector davant Europa
03/05/2019 -

La Diputació de Castelló i les principals empreses del sector ceràmic provincial s’han emplaçat a continuar treballant després de la fructífera reunió mantinguda ahir en el Palau Provincial i definir així les reivindicacions del sector castellonenc davant la Unió Europea perquè el futur model energètic que la UE ha de definir abans de juliol no afecte l’ocupació i la competitivitat del sector.

La pròxima cita important sobre aquest tema serà la reunió tècnica que mantindrà dilluns que ve 6 de maig la patronal de la Cogeneració ACOGEN amb la Direcció General d’Energia de la Comissió Europea. Després d’aqueixa trobada, i en funció de les seues conclusions, el president provincial, Javier Moliner, de la mà de les empreses ceràmiques castellonenques avançarà en la defensa dels interessos de Castelló i traslladarà al Comissari Europeu les necessitats i singularitats del sector respecte a la cogeneració amb la condició que es tinguen en compte i s’eviten les nefastes conseqüències que tindria una penalització a la cogeneració per a la deslocalització empresarial en la ceràmica amb la consegüent pèrdua de centenars de llocs de treball a la província.

Tal com ha assegurat el president Moliner, “després d’una fructífera reunió amb les empreses més importants del sector ceràmic, i ja establit el llit directe de comunicació amb el Comissari Europeu, avancem de forma coordinada per a defensar la viabilitat d’un sector que genera milers de llocs de treball a la nostra província. Hem de tindre clar que hi ha molt en joc, perquè si la Unió Europea fa cas de les propostes del Govern d’Espanya en l’esborrany del Pla Nacional d’Energia i Clima pujaran un 15% els costos de producció de la nostra ceràmica a Castelló, amb la qual cosa moltes empreses s’aniran a produir a altres llocs”.

I és que cal tindre en compte que aquest és un moment estratègic i de vital importància, perquè el Govern d’Espanya ha remés l’esborrany del Pla Nacional d’Energia i Clima (PNIEC), igual que la resta d’estats membres, i ara la Comissió Europea és la que analitza aqueixes propostes abans d’emetre les seues indicacions genèriques a tots els països abans del pròxim mes de juliol.

“Hem obert un canal de comunicació directa amb la Comissió per a traslladar de forma àgil i eficaç les terribles conseqüències econòmiques que comportaria per a l’economia de la província de Castelló el fre a la cogeneració energètica i ajudarem al fet que es tinga en compte la singularitat del sector industrial ceràmic castellonenc”, assenyala Moliner.

Tal com manifesten els empresaris del sector, el risc de deslocalització d’empreses de la província és molt important a curt termini, ja que penalitzar la deslocalització encariria el procés productiu ceràmic en un percentatge de fins al 30%. A més, valoren com a diferència respecte a la cogeneració de la resta d’Espanya que la de la província de Castelló en el sector ceràmic és de molt alta eficiència, fins al 95%, ja que es consumeix en el mateix territori que es fabrica, la qual cosa incideix clarament en aqueixa eficiència. Un altre factor clau en la defensa de la cogeneració per part del sector ha sigut a més la seua contribució a mantenir l’estabilitat en la xarxa elèctrica, evitant els talls de subministrament.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari