La Diputació implanta Castelló Ruta de Sabor en tota la província com a element dinamitzador i d'identitat castellonenca

El Govern Provincial aglutina prop de 300 empreses de tot el territori provincial en aquesta ambiciosa aposta per la gastronomia

La Diputació implanta Castelló Ruta de Sabor en tota la província com a element dinamitzador i d'identitat castellonenca
15/05/2019 -

La Diputació de Castelló ha implantat la seua marca gastronòmica Castelló Ruta de Sabor en tot el territori provincial com a gran element dinamitzador de l’economia dels municipis i també d’identitat de la cultura castellonenca. Així, el Govern Provincial aglutina ja a prop de 300 empreses entre productors i establiments turístics que tixen una eficient xarxa d’experiències turístiques amb la gastronomia com a protagonista amb la fi última de generar oportunitats de futur als pobles i dinamisme econòmic per als castellonencs. Cal tindre en compte que Castelló Ruta de Sabor s’ha implantat en la totalitat de les comarques castellonenques, tenint un especial protagonisme en les zones rurals en les quals s’està consolidant en els seus cinc anys de trajectòria com una via de generació d’ocupació important i motivadora del relleu generacional en negocis agroalimentaris i turístics.

El diputat provincial de Desenvolupament Rural, Pablo Roig, ha assegurat que “teníem el repte de congregar sota la mateixa marca paraigua a tot el catàleg de productes gastronòmics que la nostra província elabora, cultiva i produeix diàriament al costat de les experiències turístiques que entorn d’aqueixos productes es generen. Hui veiem com aquesta marca s’ha consolidat com un recurs eficaç que ajuda els nostres productors a vendre més i millor al mateix temps que atrau centenars de visitants als pobles a través de les experiències turístiques que es generen o amb motiu de les desenes d’esdeveniments que es promouen entorn dels seus productes més tradicionals”.

Entre els atributs de Castelló Ruta de Sabor més singulars que està aconseguint la important implantació territorial de la marca en el territori rural castellonenc està la seua capacitat de generar noves oportunitats de futur en llocs molt despoblats.

Gran precursor de fires i esdeveniments gastronòmics

En la realització de fires comercials i esdeveniments gastronòmics Castelló Ruta de Sabor també ha tingut molt a dir. Així, a través d’aquest element diferenciador creat per la Diputació de Castelló, es promou la realització de jornades formatives, jornades i esdeveniments gastronòmics, a més de projectar la imatge dels productes castellonencs en les més importants cites gastronòmiques nacionals.

A continuació es detallen alguns d’aqueixos esdeveniments com a mostra de la magnitud de l’activitat que està generant Castelló Ruta de Sabor:

  • Jornades formativas: Fòrum Europeu de Turisme Gastronòmic amb la ponència de Quique Dacosta, diferents edicions del Seminari d’Olivicultura i Eleotècnia, cicles formatius per a truficultors, jornades de sensibilització ‘Desdejunis saludables’, jornada tècnica ‘Comunicació, gastronomia i marca turística. El cas de Castelló Ruta de Sabor’, jornades formatives de producte turístic Castelló Ruta de Sabor i jornada formativa per a restauradors a Vinaròs.
  • Jornades i esdeveniments gastronòmics: Jornades Gastronòmiques Sabors de l’Alt Maestrat; Jornades Gastronòmiques dels Bolets, Carns i Productes de la Tardor; Jornades Gastronòmiques de la Tòfona; Jornades Gastronòmiques de l’oli i la fruita seca; Jornades Gastronòmiques ‘Castelló Ruta de Sabor’ d’Alcossebre; Jornades Gastronòmiques de l’Alt Palància, Jornades Gastronòmiques de l’Arròs Mariner en el Port Esportiu d’Orpesa; patrocini de la Ruta de Tapes Sabors Castelló, diferents edicions de ‘8 Xefs 8 Plats’, sopar solidari de l’Associació l’Olla de la Plana, Jornades de Portes Obertes a Centres de Producció.
  • Participació en esdeveniments gastronòmics: Millesime Madrid, Gastrònoma des de 2016, Madrid Fusió, Saló Gurmets, Fira Fruits Logística, showcookings en FITUR… i en l’actualitat s’està ultimant la participació en Salimat, el Saló d’Alimentació de l’Atlàntic que tindrà lloc en Silleda (Pontevedra) al juny.
  • Organització de fires: Castelló Ruta de Sabor ha sigut un important precursor de la creació de fires gastronòmiques, amb exemples com la Fira de la Cervesa Artesana, Mercat de la Tòfona, Fira de Vi de Castelló, Fira de Turisme Gastronòmic Castelló Ruta de Sabor, Mostra de la Tòfona Negra de l’Alt Maestrat, Fira Gastronòmica d’Alcossebre o la Fira Castelló Ruta de Sabor en GASMA.
  • Col·laboració amb fires municipals: entre altres, Castelló Ruta de Sabor col·labora amb la Fira dels productes de proximitat de Benicarló, Fira del Vi de Les Useres, Fira de la Cirera a Caudiel i La Salzadella, Fondes de la Magdalena, Fira de Sant Andreu a Cabanes, Fira de la tomata de Penjar d’Alcalà de Xivert, Mostra Gastronòmica de l’Alt Palància, Fira del Formatge Artesà de Montanejos i Associació de Cervesers de Castelló.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari