La Diputació impulsa el potencial de la tecnologia en el desenvolupament de la província amb 'Hackathón en Ruta. Castelló Territori Inteligent'

El Govern Provincial organitza aquestes jornades per a potenciar l’ús de la tecnologia com a eix transversal en tots els sectors

La Diputació impulsa el potencial de la tecnologia en el desenvolupament de la província amb 'Hackathón en Ruta. Castelló Territori Inteligent'
14/06/2019 -

La Diputació de Castelló impulsa el potencial de les Tecnologies de la Informació i la Comunicació (TIC) en el desenvolupament del territori provincial amb l’organització de les jornades ‘Hackathón en Ruta. Castelló Territori Intel·ligent’ que tindran lloc l’11 de juliol a Vinaròs, el 26 de setembre a Sogorb i el 3 d’octubre en Vall d’Alba. A través d’aquesta ambiciosa proposta, el Govern Provincial pretén fomentar l’ús de la tecnologia com a eix transversal en tots els sectors de la societat castellonenca com un valor afegit a la seua competitivitat com a territori, especialment en els sectors de l’agricultura, la ceràmica i el turisme.

El diputat provincial de Promoció Econòmica, Salvador Aguilella, ha assegurat que “es tracta d’ajudar els castellonencs que treballen en qualsevol sector a millorar la seua productivitat, a descobrir-los de la mà d’especialistes com l’aplicació de tecnologia els pot ajudar a millorar el seu negoci. En definitiva, volem acostar el món de les noves tecnologies i la innovació a tots els àmbits de la nostra societat, reforçant a més el clúster tecnològic que s’està consolidant a la nostra província i que tantes oportunitats portarà als nostres municipis. Conjuminarem talent i territori per a generar sinergies i fer de Castelló una terra millor recolzant-se en la tecnologia i la innovació”.

Així, als diferents workshops podran acudir des d’hostalers fins a agricultors, ramaders, jardiners, químics, etc; en definitiva, empresaris i empresàries de diferent índole; i és que, les sessions estaran enfocades al món professional específic de cada municipi. Per exemple, en els municipis costaners, les sessions aniran més enfocades a la sinergia entre turisme i tecnologia, mentre que en els municipis d’interior, es produiran sinergies entre la ceràmica i la tecnologia.

LIDERAR LA INNOVACIÓ Al SERVEI DEL TERRITORI

Aquesta iniciativa es contextualitza en el compromís que ha mantingut el Govern Provincial liderat per Javier Moliner amb la innovació com a generadora de riquesa i millors oportunitats a la província. Aquest compromís per fer de la Diputació una Administració aliada de la innovació a la província ha portat al Govern Provincial a importants col·laboracions tant amb instituts tecnològics, la Universitat o sectors d’activitat com el turisme, la ceràmica o la gastronomia amb la condició de propiciar més valor al territori.

Però a més, durant aquests anys ha aconseguit fer de la innovació aplicada al mateix funcionament de la Diputació, a través del seu Servei d’Innovació Pública, una Administració cada dia més útil i eficient per als castellonencs, una labor que li ha merescut importants reconeixements, també en el que té a veure amb la seua relació i servei als ajuntaments.

Gràcies a aquest treball, ha rebut nombrosos reconeixements en l’àmbit nacional, com els obtinguts recentment en l’IX Congrés Nacional d’Innovació i Serveis Públics.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari