La Diputació incorpora la creació de tendes multiservei al seu ambiciós programa contra la despoblació Repoblem

El Govern Provincial aprova aquesta iniciativa dirigida a garantir aquest servei en els municipis de menys de 200 habitants

La Diputació incorpora la creació de tendes multiservei al seu ambiciós programa contra la despoblació Repoblem
05/04/2019 -

La Diputació de Castelló incorpora la creació de botigues multiservei en els municipis més xicotets de la província com a part del seu ambiciós programa per a revertir la despoblació, ‘Repoblem’. La Junta de Govern ha aprovat les bases per les quals es regeix la concessió de subvencions als ajuntaments de municipis de menys de 200 habitants de la província per a poder habilitar aquests establiments que presten aquest servei de botiga. Així, la Diputació concedirà una subvenció de fins a 12.000 euros a cada municipi, i serà cada ajuntament el que decidisca la fórmula de gestió de la botiga multiservei, sent aquesta informació d’utilitat a més també per a persones interessades en la seua possible gestió.

El president de la Diputació de Castelló, Javier Moliner, ha explicat que la imminent creació d’aquestes botigues multiservei incorpora un recurs que vénen reclamant els alcaldes dels pobles de les zones menys habitades de la província. “En un poble la botiga, el bar, el banc, la fleca, la carnisseria són elements estructurals per a consolidar la població. Quan es perden aqueixos serveis és molt més difícil que algú decidisca quedar-se a viure allí. Per això en municipis on ja desgraciadament la despoblació ha portat a abandonar aqueixos serveis, la Diputació ha posat en marxa una línia d’ajudes per a la creació d’espais multiservei. Espais que sota la tutela dels ajuntaments i amb l’ajuda de la Diputació podran recuperar serveis perduts en molts municipis com un pilar fonamental dins del programa Repoblem per a consolidar la població en el territori de la província”.

En aqueix sentit, Moliner ha assegurat que “amb aquesta iniciativa atenem una preocupació justificada d’aquests alcaldes que veuen com els seus municipis poden recuperar aquest servei tan important en la seua població. Tenint en compte a més que aquests xicotets municipis compten amb una població molt envellida per a la qual els desplaçaments són més complicats, estem parlant d’un servei de primera necessitat que afavoreix la permanència dels seus habitants als pobles que és al final el que perseguim”.

Cal assenyalar que el termini de sol·licituds dels ajuntaments per a poder acollir-se a aquesta subvenció i activar aquest servei en els seus municipis serà d’un mes a partir de l’endemà de la seua imminent publicació en el Butlletí Oficial de la Província en els pròxims dies. També és interessant assenyalar que amb la creació d’aquestes botigues multiservei s’obri la possibilitat també de crear ocupació en aquests pobles per a gestionar aquests establiments.

Així, el president Moliner ha assegurat que “aquesta important iniciativa se suma a altres serveis contra la despoblació que la Diputació ja ofereix a centenars de famílies com són les Escoles Matineres, les Unitats de Respir Familiar, el Transport Rural amb finalitats Metges o les ajudes directes a la natalitat, també les guarderies que la seua posada en marxa ja ultimen deu municipis. Tots els serveis que reverteixen en més oportunitats als pobles i que sumen arguments perquè les famílies romanguen en ells”.

Des de la Diputació, aquesta iniciativa es considera també com una de les mesures fonamentals a implementar als pobles més xicotets de la província per a afavorir que la població romanga en les zones rurals d’origen i que col·laborarà a frenar l’èxode de població de l’interior.

Consolidant Repoblem com a programa estratègic

La Diputació de Castelló manté moltes altres mesures per a tractar de contrarestar la despoblació de l’interior com una de les seues actuacions més prioritàries. Així, el Govern Provincial suma aquesta iniciativa a altres recursos que ja ha posat en marxa contra la despoblació rural i que han tingut molt bon acolliment com són les Escoles Matineres en centres educatius o les Unitats Respira (Unitats de Respir Familiar) per a la cura de dia de persones majors dependents, les guarderies que la seua posada en marxa ultimen ja deu ajuntaments, el Transport Rural amb finalitats Metges i les ajudes a la natalitat per a municipis de menys de 1.000 habitants.

Tota la informació del programa Repoblem de la Diputació pot consultar-se en la pàgina web repoblem.dipcas.es 

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari