La Diputació iniciarà aquest dissabte en la Capella de la Sang de Castelló el seu cicle musical per a valorar les esglésies de la província

Huit municipis acolliran fins al mes de juliol aquests concerts didàctics de música antiga amb músics castellonencs

La Diputació iniciarà aquest dissabte en la Capella de la Sang de Castelló el seu cicle musical per a valorar les esglésies de la província
09/04/2019 -

La Capella de la Puríssima Sang de Jesús a Castelló serà dissabte que ve 13 d’abril el primer escenari en l’aposta de la Diputació de Castelló de tornar a fer de les esglésies monumentals de la província les millors seus en les quals escoltar música antiga amb el cicle Música Barroca en les Esglésies Monumentals. Amb això, i per cinqué any consecutiu, el Govern Provincial posa en valor aquests monuments al mateix temps que enriqueix l’oferta turística i cultural dels municipis de la província. El grup castellonenc L’Estança Harmònica serà de nou la formació responsable d’engrandir amb el seu talent aquesta iniciativa cultural.

Així ho ha assenyalat el vicepresident primer de la Diputació i diputat de Cultura, Vicent Sales. “Dissabte que ve tornarem a comprovar com L’Estança Harmònica i la veu d’Isabel Alcaraz tornen a ser garantia de qualitat en aquesta aposta cultural i turística de la província. No hi ha més que veure com concert rere concert aquests anys han omplit les esglésies de públic molt interessat no solament a escoltar les peces que han interpretat, sinó també de participar, després del concert, de les explicacions dels músics entorn dels instruments antics i peces interpretades”.

Així, aquest consolidat cicle de la Diputació reprendrà els concerts el mateix 20 d’abril a l’Església de Sant Pere Apòstol de Cinctorres. El 21 d’abril arribarà al Convent dels Pares Servitas de Montant. Ja el 6 de juliol obrirà les portes de l’Església de la Magdalena en Santa Magdalena de Polpis, i per al 14 de juliol està prevista l’actuació a l’Església de Sant Joan Baptista d’Artana. El 21 de juliol el cicle arribarà a l’Església de Sant Mateu, a Figueroles per a concloure el 28 de juliol a l’Església de la Immaculada Concepción a la Vall d’Almonesir.

Interacció amb el públic

A més d’acostar als oïdors la música del segle XVII i XVII, aquesta campanya impulsada pel Govern Provincial permet que els assistents vagen més enllà i es familiaritzen amb la música de cambra. Per a això, una vegada finalitzades les interpretacions, els músics convidaran al públic a veure de prop els instruments i fins i tot fer ús d’ells, amb les corresponents explicacions.

En aqueix sentit, Sales ha indicat que “des del Govern Provincial aprofitem tots els recursos possibles per a valorar el nostre llegat artístic, cultural i arquitectònic i aquest cicle de concerts ens permet a través de la música donar a conéixer i realçar diversos monuments religiosos de la nostra província”.

 

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari