La Diputació manté a les Aules l'exposició dels projectes proposats per a rehabilitar Sant Joan de Penyagolosa

Avança el procés de participació pública coincidint amb l’inici demà de les ancestrals peregrinacions de Camins de Penyagolosa

La Diputació manté a les Aules l'exposició dels projectes proposats per a rehabilitar Sant Joan de Penyagolosa
25/04/2019 -

La Diputació de Castelló manté en el Centre Cultural Les Aules l’exposició amb els 13 projectes arquitectònics que s’han presentat al concurs d’idees per a dur a terme la rehabilitació del ermitorio de Sant Joan de Penyagolosa com a icona cultural i turística de la província. Amb això, el Govern Provincial avança en el procés de participació pública que està desenvolupant perquè els ciutadans de Castelló coneguen en primera persona aquestes propostes i puguen valorar-les i aportar la seua opinió. La iniciativa d’aquesta exposició coincideix amb el desenvolupament a partir de demà dels Pelegrins de Les Useres, la primera de les diferents peregrinacions ancestrals a Sant Joan que formen part de Camins de Penyagolosa.

El vicepresident primer i diputat provincial de Cultura, Vicent Sales, ha animat a tots els castellonencs a “visitar aquesta exposició que els mostra les diferents propostes arquitectòniques que s’han plantejat en el concurs d’idees per a rehabilitar aquest lloc icona i emblema del patrimoni de la nostra província. Volem comptar amb l’opinió de tots, volem dur a terme amb la màxima responsabilitat la millor rehabilitació que responga a totes les sensibilitats i aportacions dels castellonencs perquè tots la puguen sentir com a pròpia”.

Cal assenyalar que tots els visitants de l’exposició poden deixar la seua opinió i propostes a la rehabilitació a través d’un formulari que poden depositar allí mateix. Quant als tres projectes guanyadors del concurs d’idees de la Diputació, cal assenyalar que han sigut els corresponents als següents lemes: ‘Ratllant el cel’, ‘Cruce de caminos’ i ‘Al final del camí’.

Un procés participatiu obert a la societat de Castelló

Amb totes les propostes de projectes de rehabilitació sobre la taula, la Diputació de Castelló conclou la primera fase d’aquest procés participatiu obert a la societat de la província de Castelló. Ara són els propis castellonencs els que poden consultar i comentar no solament en l’exposició sinó també en la web concursosantjoan.dipcas.es aquests projectes, a més de conéixer tota la informació d’aquesta actuació del Govern Provincial.

Fer del patrimoni un motiu d’orgull i generador d’oportunitats

Aquesta important actuació per part de la Diputació de Castelló es contextualitza en el seu ambiciós projecte per preservar, revalorar i donar a conéixer al món el patrimoni material i immaterial dels ‘Camins de Penyagolosa’ dins de la seua aposta pel patrimoni com a motiu d’orgull i font d’oportunitats per al territori.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari