La Diputació mantindrà obertes les Unitats de Respir Familiar aquestes setmanes per a afavorir la conciliació en l'entorn rural

El Govern Provincial té 66 ‘Unitats Respira’ en municipis menors de 10.000 habitats amb la pròxima activació de 16 més

La Diputació mantindrà obertes les Unitats de Respir Familiar aquestes setmanes per a afavorir la conciliació en l'entorn rural
15/04/2019 -

La Diputació de Castelló manté obertes les seues Unitats de Respir Familiar durant les pròximes dates de Setmana Santa i Pasqua per a afavorir la conciliació laboral i familiar en l’entorn rural de la província. Així, el servei es mantindrà obert amb normalitat als pobles exceptuant els dies festius. Aquest és un dels serveis que constaten el lideratge institucional de la Diputació per a revertir la despoblació a la província a través del seu programa #Repoblem, amb una xarxa de 66 unitats que atén a més de mil famílies en municipis de menys de 10.000 habitants. Cal tindre en compte que el Govern Provincial ha adjudicat ja les 16 noves Unitats de Respir Familiar que s’incorporen a aquesta xarxa i que s’activaran en les pròximes setmanes.

La diputada d’Acció Social, Elena Vicente-Ruiz ha assegurat que “si volem ajudar les famílies que viuen als pobles xicotets a mantenir en aquests pobles el seu lloc de residència hem de donar totes les facilitats. És per això que en aquest treball amb el qual liderem la lluita contra la despoblació hem decidit mantenir el servei d’Unitats de Respir Familiar que faciliten la qualitat de vida de centenars de famílies de castellonenques”.

Cal assenyalar que les noves Unitats de Respir Familiar que la Diputació posarà en marxa enguany se situen a Albocàsser, Almedíxer, Benlloc, Cabanes, Forcall, Lludient, Navaixes, Palanques, la Pobla d’Arenós, Sant Mateu, Serra d’En Galceran, Vilanova d’Alcolea, Vilamalur, Villores, Viver i Xilxes.

Les xifres confirmen la consolidació del servei

Les xifres que es desprenen de la Xarxa Provincial d’Unitats de Respir Familiar confirmen la consolidació i excel·lent acolliment que ha tingut aquest servei que presta la Diputació als pobles xicotets. Així, la seua implantació ja en 66 pobles de les huit comarques de la província suposa l’atenció diària a unes mil famílies i la contractació de més de 80 treballadors de la província. Amb aquesta activitat la Diputació cobreix un territori poblat amb 90.000 habitants, corresponent-se amb la suma de la majoria de pobles xicotets amb menys recursos.

“L’èxit d’aquesta iniciativa és indiscutible, convertint-se en la línia més demandada de #Repoblem, el programa més ambiciós de la història d’aquest Govern per consolidar la població. De les 12 primeres Unitats Respira en 2014 hem passat a les 66 que ja estan en funcionament hui dia”, ha assenyalat la diputada, qui ha fet referència al fet que aquest servei ha generat un “model referent en la nostra Comunitat que podria exportar-se a altres territoris com a model innovador, senzill i útil, que acosta les solucions als problemes dels pobles amb una xarxa capil·lar amb gran abast entre la població rural”.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari