La Diputació mantindrà també aquest any el transport regular de viatgers de Vallibona a Morella com a part de #Repoblem

El Govern Provincial aprovarà finançar la prestació d’aquest servei de transport públic setmanal

La Diputació mantindrà també aquest any el transport regular de viatgers de Vallibona a Morella com a part de #Repoblem
02/05/2019 -

D’acord a la prioritat de la Diputació de Castelló d’impulsar la igualtat d’oportunitats de tots els municipis de la província i treballar per a revertir la situació de despoblació que viu bona part de l’interior de Castelló a través del seu programa #Repoblem, el Govern Provincial atendrà també enguany la petició de l’Ajuntament de Vallibona i sufragarà el transport regular de viatgers amb periodicitat setmanal per a connectar aquest municipi amb Morella durant tot l’any. Així ho aprovarà en Junta de Govern la Diputació dimarts que ve dia 30, tal com ha informat la diputada provincial d’Acció Social, Elena Vicente-Ruiz.

“Garantir el transport públic és fonamental per a mantenir amb vida els pobles més xicotets de la província que tenen en la seua majoria una població envellida que necessita més si cap aquest servei. Treballem per ser útils i no cessarem en el nostre compromís d’ajudar els pobles a mantenir i millorar les seues oportunitats de futur. Deixar als nostres pobles sense línia regular de transport significaria arrabassar-los un recurs fonamental per a mantenir la seua població, especialment la de major edat que no compten amb vehicle o amb familiars que puguen desplaçar-los quan així ho necessiten”.

Cal tindre en compte que la localitat de Vallibona, atenent la seua ubicació geogràfica i a la precarietat dels seus recursos dotacionals, requereix la prestació d’un servei de transport que, amb caràcter setmanal, possibilite l’accés dels seus veïns fins a la localitat de Morella. Una situació que la Diputació també contempla amb el finançament de transport entre els municipis de Vilamalur i Onda. No trobant-se establida aquesta línia de transport amb caràcter regular, la prestació d’aquest servei el sufraga la Diputació a través d’un conveni de col·laboració amb el consistori.

En aquest sentit, Vicente-Ruiz ha recordat que “aquesta Diputació treballa per ser útil i igualar les oportunitats dels pobles de menys recursos amb els quals més tenen, i si volem mantenir una província rica en patrimoni, en tradicions, en riquesa natural i potencial turístic, no podem abandonar l’interior a la seua sort i permetre que aquests pobles es convertisquen només en residència de caps de setmana i estiu. Doncs per a mantenir tota la seua riquesa és fonamental la població durant tot l’any”.

El transport, servei clau per al manteniment de la població

Cal assenyalar que la Diputació ha incorporat a més al seu programa Repoblem el servei de Transport Rural amb Fins Mèdics, que garanteix el transport a les persones majors a les seues visites mèdiques en municipis de menys de 5.000 habitats, incidint en la importància de dotar de servei de transport eficaç als pobles més menuts i allunyats de les ciutats per a motivar la permanència de la seua població en ells.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari