La Diputació obri el seu Pla Estratègic de Subvencions a tots els castellonencs en un nou exercici de transparència

El Govern Provincial aprovarà en Ple el document que publicarà en el Portal de Transparència en la seua pàgina web oficial

La Diputació obri el seu Pla Estratègic de Subvencions a tots els castellonencs en un nou exercici de transparència
01/04/2019 -

La Diputació de Castelló aprovarà en el Ple del pròxim dimarts, 2 d’abril, l’actualització del seu Pla Estratègic de Subvencions com un nou exercici de transparència tant cap als ajuntaments com als veïns de la província de Castelló. Aquest document recull les subvencions que es gestionen des dels departaments convocants de la Diputació, amb la qual cosa a més de ser una eina de planificació d’acord a l’eficiència en la gestió de l’Administració, des de la perspectiva de la transparència permet l‘accés a la informació pública i bon govern i torna a posicionar a la Diputació de Castelló entre les més pioneres en aquest sentit.

El diputat provincial de Transparència, Luis Martínez, ha explicat que “el Pla Estratègic de Subvencions permet que qualsevol cutadà accedisca i conega totes i cadascuna de les subvencions que la Diputació preveu convocar en cadascuna de les seues àrees. És una eina molt útil a escala interna, perquè ens permet avaluar la utilitat de cada convocatòria, planificar la seua viabilitat econòmica i altres funcions relacionades amb l’eficiència en la gestió pública, però a més és una eina més dins de les que tenim per a ser transparents en la gestió de cara a ajuntaments i ciutadans. Rendir comptes és fonamental per a mantenir el vincle de confiança que tant valorem amb els nostres beneficiaris naturals”.

El Pla Estratègic de Subvencions 2017-2019 s’aprovarà en veure’s modificat amb la incorporació del Pla Ceràmic de Regeneració Urbana 2018/2019 i 2019/2020 i la convocatòria del concurs Som Ceràmica a la Innovació del Producte Ceràmic en Aplicacions Urbanes, unes iniciatives l’import de les quals s’eleva a 325.450 euros. També s’incorporen sis línies de lliure concurrència del Patronat Provincial de Turisme per quantia de 2 milions d’euros (subvencions a Ajuntaments per a la promoció de Festes d’Interés Turístic; subvencions a ajuntaments per a la contractació d’informadors turístics; Programa Castelló Sènior; subvencions a ajuntaments i entitats supramunicipals per a la producció de material gràfic; programa Castelló per a Tots; subvencions a entitats privades sense ànim de lucre per a l’organització d’actuacions de creació i difusió d’oferta turística).

La versió actualitzada podrà consultar-se després del seu període d’exposició pública en el Portal de Transparència de la Diputació en transparencia.dipcas.es. Així, el Pla Estratègic de Subvencions abasta les subvencions que es gestionen des dels departaments convocants de la Diputació, que són Planificació, Cultura, Esports i Joventut, Medi Ambient, Desenvolupament Rural, Promoció Econòmica i Relacions Internacionals, Patronat de Turisme, Acció Social, Escola Taurina, Servei Provincial d’Assessorament a Municipis (SEPAM), Administració i Innovació Pública i Promoció Ceràmica.

Més línies de llibre concurrència en detriment dels convenis

L’aprovació del Pla Estratègic de Subvencions forma part del compromís del Govern Provincial de Javier Moliner de fomentar la creació de línies de lliure concurrència que regulen l’actuació de la Diputació a favor de la igualtat d’oportunitats dels 135 municipis de la província en detriment dels convenis singulars.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari