La Diputació obrirà les portes de La Llum de la Memòria i el Centre Cultural Les Aules en la Nit de l'Art

El Govern Provincial impulsa la dinamització cultural de la ciutat programant activitats en aquest cèntric espai obert

La Diputació obrirà les portes de La Llum de la Memòria i el Centre Cultural Les Aules en la Nit de l'Art
06/05/2019 -

La Diputació de Castelló obrirà les portes de l’exposició d’art sacre La Llum de la Memòria a la Sala San Miguel, i també el Centre Cultural Provincial Les Aules per a contribuir a la celebració de la Nit de l’Art de la capital de la Plana divendres que ve 10 de maig, de 20.00 hores a 0.00 hores. El Govern Provincial contribueix amb aquesta iniciativa cultural enriquint el seu catàleg amb l’exposició ‘Brothels’ de Miguel Candela, dins del cicle DipcasPhoto i Imaginària que es podrà visitar com a part de la iniciativa d’Espai Cultural Obert que està desenvolupant en aquest emblemàtic lloc al servei de la cultura provincial.

El vicepresident primer i diputat provincial de Cultura, Vicent Sales, ha posat en valor aquesta iniciativa “que posa de manifest com sumant esforços entre la iniciativa privada i les institucions públiques podem crear un esdeveniment cultural que dinamitze l’oferta de la nostra capital amb múltiples escenaris i expressions culturals. Estem convençuts de l’èxit, un any més, d’aquesta iniciativa que torna a ampliar les seues perspectives amb la inclusió de novetats”.

A més de les exposicions, el Govern Provincial ha programat una visita guiada a les 22.00 hores a Les Aules impartida per la periodista Patricia Mir. Posteriorment, a les 22.30 hores tindrà lloc el concert ‘Blowing the Groove’ a càrrec de Chema Peñalver Band. També en la Capella del Centre Cultural Les Aules es podran visitar els panells de totes les propostes arquitectòniques per a la rehabilitació de Sant Joan de Penyagolosa que han participat en el concurs d’idees llançat per la Diputació.

Llum de la Memòria obrirà en la seua deu de Sant Miquel

Com a gran aportació de la Diputació a la Nit de l’Art d’enguany a la ciutat estarà l’ambiciosa exposició d‘art sacre restaurat La Llum de la Memòria que en la seua seu de la sala Sant Miquel romandrà oberta.

L’antiga església de Sant Miquel de finals del segle XVII, hui sala d’exposicions Sant Miquel de la Fundació Caixa Castelló, entitat fortament arrelada en la societat castellonenca compta amb l’exposició d’un total de 32 obres. D’aquestes, 11 es corresponen amb escultures, nou amb pintures, sis d’orfebreria, dues de paper, dos de tèxtil i dos de ceràmica.

Cal destacar que entre les obres es troba el retaule de l’església de la Sang de Vilafamés, atribuïble a l’escultor de Vila-real Josep Sebastià, de 1696, el frontal de l’església del convent de dominiques de Vila-real, de la mateixa època, la taula del Salvador, de Vicente Castelló, tres plaques del segle XVIII de la Real Fàbrica de L’Alcora o el Crist d’ivori del convent de Sant Pasqual, del taller Gughelmo della Porta.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari