La Diputació porta a San Joan de Penyagolosa una exposició amb els projectes proposats per a rehabilitar el tan emblemàtic lloc

Coincidint amb la Penyagolosa Trails, el Govern Provincial avança en el seu procés perquè els ciutadans valoren els projectes

La Diputació porta a San Joan de Penyagolosa una exposició amb els projectes proposats per a rehabilitar el tan emblemàtic lloc
12/04/2019 -

La Diputació de Castelló portarà aquest cap de setmana a l’ermitori de Sant de Penyagolosa una exposició amb els 13 projectes arquitectònics que s’han presentat al concurs d’idees per a dur a terme la seua rehabilitació com a icona cultural i turística de la província. Amb això, el Govern Provincial avança en el procés de participació pública que està desenvolupant perquè els ciutadans de Castelló coneguen en primera persona aquestes propostes i puguen valorar-les i aportar la seua opinió. La iniciativa d’aquesta exposició coincideix amb el desenvolupment aquest cap de setmana de la Penyagolosa Trails, les dues carreres de muntanya més emblemàtiques de la província que porten a milers de persones al voltant de Sant Joan de Penyagolosa.

El president de la Diputació, Javier Moliner, ha convidat a totes les persones que es desplacen fins a l’enclavament aquest cap de setmana a “visitar aquesta exposició que els mostra les diferents propostes arquitectòniques que s’han plantejat en el concurs d’idees per a rehabilitar aquest lloc icònic i emblemàtic del patrimoni de la nostra província. Volem comptar amb l’opinió de tots, volem dur a terme amb la màxima responsabilitat la millor rehabilitació que responga a totes les sensibilitats i aportacions dels castellonencs perquè tots la puguen sentir com a pròpia”.

Cal assenyalar que el concurs d’idees creat per la Diputació de Castelló per a congregar les millors propostes per a la rehabilitació del conjunt arquitectònic de Sant Joan de Penyagolosa ha superat totes les expectatives en haver-se presentat un total de 13 projectes. Així, després d’un mes de termini per a la presentació de les propostes, l’inici d’aquest procés participatiu articulada pel Govern Provincial de la mà dels professionals ha sigut tot un èxit a l’hora d’atraure els millors projectes i aconseguir les millors rehabilitacions dels diferents espais de tan emblemàtic lloc.

I és que l’objectiu de la Diputació amb aquesta rehabilitació és el de recuperar l’estat d’un patrimoni cultural i històric de gran valor com és Sant Joan, però a més també impulsar la seua dinamització com a gran centre d’acolliment de visitants i pelegrins de Camins de Penyagolosa. Quant als tres projectes guanyadors del concurs d’idees de la Diputació, cal assenyalar que han sigut els corresponents als següents lemes: ‘Ratllant el cel’, ‘Encreuament de camins’ i ‘Al final del camí’. 

Un procés participatiu obert a la societat de Castelló

Amb totes les propostes de projectes de rehabilitació sobre la taula, la Diputació de Castelló conclou la primera fase d’aquest procés participatiu obert a la societat de la província de Castelló. Seran els mateixos castellonencs els que a partir de demà divendres ja podran consultar i comentar en la web concursosantjoan.dipcas.es aquests projectes, a més de conéixer tota la informació d’aquesta actuació del Govern Provincial.

Convertir-lo en emblema turístic

Amb la seua actuació, el Govern Provincial, rehabilitarà un dels espais patrimonials més emblemàtics de la província de Castelló, al mateix temps que el convertirà en emblema turístic de primer orde.

D’aquesta manera, la restauració i dinamització del conjunt arquitectònic del santuari per part del Govern Provincial revertirà en noves oportunitats turístiques per al territori, en consolidar-se com a centre de recepció de visitants de Camins de Penyagolosa i constituir-se a més com un centre lúdic i turístic en el qual poder gaudir del ric patrimoni natural i històric que embolica a tan emblemàtic enclavament.

Cal recordar que el Bisbat Sogorb-Castelló, titular dels immobles, ja ha autoritzat la Diputació de Castelló per a iniciar tots els tràmits pertinents per a licitar les obres en la major brevetat possible per a tirar avant un projecte d’aquesta envergadura.

Fer del patrimoni un motiu d’orgull i generador d’oportunitats

Aquesta important actuació per part de la Diputació de Castelló es contextualitza en el seu ambiciós projecte per preservar, revalorar i donar a conéixer al món el patrimoni material i immaterial dels ‘Camins de Penyagolosa’ dins de la seua aposta pel patrimoni com a motiu d’orgull i font d’oportunitats per al territori.

“Aquesta restauració de l’espai arquitectònic de Sant Joan de Penyagolosa se situa en l’eix central de la candidatura a Patrimoni Mundial de “Camins” per a continuar posant en valor les peregrinacions que des de fa més de 600 anys tenen lloc des dels nostres pobles a Sant Joan”, ha incidit Moliner.

Un concurs d’idees que ha comptat amb una gran qualitat

El president provincial ha agraït als 13 equips d’arquitectes que han participat en el concurs d’idees convocat per la Diputació la gran qualitat de les seues propostes. “El jurat va estar reunit sis hores amb la condició de poder decidir quins eren els tres millors projectes que s’havien presentat”.

Així, Moliner ha fet públic el lema dels tres projectes guanyadors d’aquests premis d’entorn de 5.000 euros cadascun: ‘Ratllant el cel’, ‘Encreuament de camins’ i ‘Al final del camí’.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari