La Diputació posa en valor el patrimoni sacre de Cervera del Maestre amb l'entrega de diverses peces restaurades

El Govern Provincial recupera l’estat original de peces de més de 500 anys d’antiguitat en la seua aposta pel patrimoni

La Diputació posa en valor el patrimoni sacre de Cervera del Maestre amb l'entrega de diverses peces restaurades
16/05/2019 -

La Diputació de Castelló posa en valor el patrimoni sacre de Cervera del Maestrat a través de diversos treballs de restauració de peces de la seua parròquia. Així, el vicepresident primer i diputat provincial de Cultura, Vicent Sales, ha participat en el lliurament de tres peces que ha restaurat el Servei de Conservació i Restauració de la Diputació en el municipi.

Les peces restaurades són un lignum crucis de plata daurada dl segle XVI del taller dels Cetina, una creu processional de plata daurada i esmalts del segle XVII del taller d’Agustí Roda i un joc d’incensari i naveta de plata cisellada del segle XVIII.

El vicepresident Sales ha assegurat que “amb aquest tipus de treballs que realitzen els excel·lents professionals del servei de Restauració de la Diputació ajudem els pobles de la província a mantenir el seu patrimoni sacre no solament pel seu enorme valor sentimental i patrimonial sinó també pel seu potencial de cara a contribuir a dinamitzar els pobles i enriquir el seu potencial turístic i cultural”.

Reclam cultural, religiós i turístic

La col·laboració de la Diputació amb els bisbats és part important del treball de restauració de patrimoni sacre que realitza el Govern Provincial a través del seu servei de Restauració. Bona mostra d’això, és la quarta edició de l’exposició d’art sacre més ambiciosa de la província, La Llum de la Memòria, que roman des de dilluns passat i fins al mes vinent de juliol en la capital de la Plana després d’haver recaptat la visita de milers de visitants en les seues seus anteriors a Vilafermosa, Benassal-Castellfort i Caudiel-Xèrica.

Un altre exemple és l’ambiciós projecte de recuperació del conjunt arquitectònic de l’ermitori de Sant Joan de Penyagolosa, per al qual la Diputació ha activat un procés de participació pública amb la condició de recaptar totes les opinions i sensibilitats entorn de tan emblemàtic bé patrimonial castellonenc. I cal recordar també el compromís adquirit amb la restauració del santuari de la Cova Santa d’Altura per a convertir-lo en emblema del turisme cultural a l’interior de la província.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari