La Diputació potència Camins de Penyagolosa per la proximitat de l'emblemàtica rogativa d'"Els Pelegrins de Les Useres"

L’inici de les ancestrals rogatives coincideix amb el procés de recuperació de Sant Joan emprés pel Govern Provincial

La Diputació potència Camins de Penyagolosa per la proximitat de l'emblemàtica rogativa d'"Els Pelegrins de Les Useres"
23/04/2019 -

La Diputació de Castelló intensificarà aquesta setmana els treballs del seu projecte Camins de Penyagolosa coincidint amb la celebració els pròxims dies 26 i 27 d’abril del seu més emblemàtica rogació amb ‘Els Pelegrins de Les Useres’. Serà la primera de les sis ancestrals rogatives que conformen aquest projecte de difusió i posada en valor del patrimoni per part de la Diputació, que coincideix a més enguany amb l’inici del procés de restauració del conjunt arquitectònic de l’ermitori de Sant Joan de Penyagolosa emprés pel Govern Provincial.

El vicepresident primer i diputat provincial de Cultura, Vicent Sales, ha assegurat que “continuem fent nous passos en la posada en valor de les nostres tradicions com a patrimoni cultural immaterial com un element d’orgull per pertànyer a aquesta terra única i també per a continuar sumant noves oportunitats de dinamització i futur als nostres pobles”.

Així, el vicepresident ha recordat que “fa anys que estem treballant en aquest projecte que està aconseguint importants passos en el camí de posar en valor el nostre patrimoni cultural, difondre’l, preservar-lo, i aconseguir que siga conegut no solament per les generacions esdevenidores sinó com a potencial turístic que enriquisca amb noves oportunitats els nostres pobles”.

Així, aquesta important línia de treball impulsada pel president Moliner, continuarà catalogant les ancestrals peregrinacions dels diferents municipis de la província a Sant Joan de Penyagolosa i recaptant suports amb la condició d’aconseguir la candidatura a Patrimoni Mundial de la UNESCO.

Cal assenyalar que les rogatives ancestrals que formen part de Camins de Penyagolosa tindran lloc en les següents dates: Els Pelegrins de Les Useres el 26 i 27 d’abril; rogació de Puertomingalvo (Terol) el 4 de maig; rogació de Vistabella del Maestrat el 9 de juny; rogació de Xodos el 15 de juny; rogació de Culla el 21 i 22 de juny; i festivitat de Sant Joan Baptista en el santuari a la qual assisteixen veïns de tots els pobles del voltant del Penyagolosa, el 24 de juny.

‘Els camins del Penyagolosa. Un itinerari cultural per conservar’

Cal recordar que com a part del seu treball per posar en valor, difondre i preservar els atractius culturals i històrics d’aquests ancestrals camins, la Diputació va impulsar la publicació del llibre d’Àlvar Monferrer, ‘Els camins del Penyagolosa. Un itinerari cultural per conservar’.

A través d’aquesta obra, Monferrer mostra el vessant més religiós i històrica de l’expedient que el grup d’experts de Camins del Penyagolosa continua preparant per a optar a ser candidatura a Patrimoni Mundial de la UNESCO.

Més de 20.000 suports

Hui dia, entre signatures físiques i digitals, la candidatura ja compta amb més de 20.000 suports populars de la província, Comunitat i altres territoris espanyols. Per a la rogació de Les Useres també s’habilitarà en el municipi la recollida de signatures presencial, amb l’objectiu que els centenars de visitants es puguen adherir a aquesta iniciativa. A aqueixa xifra caldrà sumar les desenes de signatures que recolliran els voluntaris durant aquest cap de setmana en diversos punts de recollida que han establit als voltants de Les Useres.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari