La Diputació preveu que la Penyagolosa Trails tinga un impacte turístic superior al milió d'euros per a l'interior de la província

El Govern Provincial impulsa la repercussió en el territori del desenvolupament d’aquestes competicions esportives de primer nivell

La Diputació preveu que la Penyagolosa Trails tinga un impacte turístic superior al milió d'euros per a l'interior  de la província
15/04/2019 -

La Diputació de Castelló preveu que les dues proves de muntanya de llarga distància més emblemàtiques de la província englobades en la PenyagolosaTrails tinguen aquest cap de setmana un impacte turístic i econòmic superior al milió d’euros per a l’interior de la província. És sobretot en els municipis pels quals transcorren les proves on es percep més aquest impacte amb 4.000 pernoctacions turístiques durant el cap de setmana, encara que els seus beneficis s’amplien amb visitants i difusió del territori dels 40 pobles de la seua àrea d’influència.

El president de la Diputació, Javier Moliner, qui ha participat aquest matí en l’eixida de la MiM des de les instal·lacions de la Universitat Jaume I ha presenciat també l’arribada dels primers corredors a Sant Joan de Penyagolosa així com en el lliurament de trofeus. “Ha sigut un orgull poder comprovar un any més com les senderes ancestrals de Camins de Penyagolosa es converteixen en el millor reclam per a mostrar al món la riquesa d’una terra única”.

Així, el president ha assenyalat que “hui Penyagolosa torna a vestir-se de gala per a acollir a la prova regna de l’escenari esportiu del mediterrani que és la nostra província. Hui la Marató i Mitja al costat de la CSP tornen a l’èpica, a aquest interior de la província, naixent proves al costat de la platja en la capital i acabant ací, als peus de la muntanya mítica del Penyagolosa. Castelló gràcies a la MiM i a la CSP va ser capaç d’acollir l’any passat el Campionat del Món i enguany tornem a reivindicar-nos com una terra que cree en l’esport per a donar-se a conéixer i per a permetre que hui esportistes de 50 països del món dels cinc continents estiguen competint per les nostres sendes”.

En aqueix sentit, en el càlcul de l’impacte econòmic i turístic s’inclouen beneficis directes, com les més de 4.000 pernoctacions turístiques que es generen als pobles, la despesa que realitzen tots els acompanyants i públic en els negocis locals que també subministren material i aliments per a avituallament, i la plataforma de difusió que suposa una competició de les seues característiques.

Impuls a la internacionalització

La internacionalització de la Penyagolosa Trails és un dels factors més decisius perquè aquesta emblemàtica prova que impulsa la Diputació consolide, amb la presència de públic i participants provinents de tot el món tots els indicadors fins ara aconseguits d’impacte turístic per al qual va contribuir en bona mesura la celebració en 2018 del Campionat del Món de Trail.

En aquest sentit, cal recordar que Penyagolosa Trails HG ha ascendit de nivell en el prestigiós circuit internacional Ultra-Trail World Tour, situant-se en l’escaló PRO. Això suposa situar-se entre les millores carreres del món i un major repartiment de punts per als guanyadors, la qual cosa és un gran al·licient per a atraure corredors internacionals.

Exposició dels projectes per a rehabilitar Sant Joan

A l’impuls de la Diputació a la posada en valor del patrimoni natural i cultural entorn del Penyagolosa amb el seu suport a Penyagolosa Trails i amb la iniciativa cultural de Camins de Penyagolosa, cal sumar la pròxima rehabilitació de Sant Joan de Penyagolosa. Com a part d’aquest compromís, el Govern Provincial ha dut a terme aquest cap de setmana, coincidint amb les carreres, una exposició en el mateix conjunt arquitectònic de Sant Joan de Penyagolosa, amb els 13 projectes arquitectònics que han participat en el concurs d’idees per a la seua rehabilitació i que el mateix president Moliner ha visitat.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari