La Diputació reeditarà el seu programa 'Salut al Poble' amb el que va revisar la vista a més de 1.500 xiquets de pobles de l'interior en 2018

El Govern Provincial impulsa aquest servei que tornarà a recórrer els pobles de la província com a part de la seua campanya #Repoblem

La Diputació reeditarà el seu programa 'Salut al Poble' amb el que va revisar la vista a més de 1.500 xiquets de pobles de l'interior en 2018
23/04/2019 -

La Diputació de Castelló està ultimant la tramitació administrativa que li portarà a reeditar amb la seua pròxima posada en funcionament el seu programa ‘Salut al Poble’ amb el qual va revisar la vista a més de 1.500 xiquets de pobles de l’interior en 2018. Amb això, el Govern Provincial reprendrà aquesta iniciativa com a part del seu programa Repoblem que es planteja com a objectiu revertir la despoblació rural de la província. Així, els especialistes que conformen aquest servei del Govern Provincial van revisar en 2018 la vista a 1.512 xiquets en els col·legis dels municipis més xicotets de les zones de Els Ports, Alt Palància, Alt Maestrat i Alt Millars a través d’aquest servei que va començar a prestar el Govern Provincial a la fi del mes d’octubre.

La diputada provincial d’Acció Social, Elena Vicente-Ruiz, ha conegut en diverses ocasions com s’ha dut a terme i l’acolliment que ha tingut entre la comunitat escolar de l’entorn rural de la província aquest servei, comprovant el seu desenvolupament en varis dels centres escolars. “Després de comprovar, amb la primera experiència en 2018, l’excel·lent acolliment que va tindre aquesta iniciativa que el que pretén és dotar de més recursos a les zones més despoblades de la província en la nostra aposta per revertir la despoblació i per la igualtat d’oportunitats entre tots els castellonencs, visquen on visquen, repetirem l’experiència enguany per a ampliar els seus beneficiaris i arribar a més pobles”.

En aqueix sentit, la diputada ha posat de manifest que “aquest nou recurs torna a posar l’accent en la manca que moltes persones del medi rural troben en el servei sanitari respecte del qual tenen els ciutadans de les ciutats, i pal·liar això també implica intensificar les labors de prevenció. Donem recursos i arguments per a seguir al poble, potenciant les oportunitats a l’interior respecte a les que hi ha en municipis més grans”.

Recuperació del servei de revisions oculars

Cal tindre en compte que el primer programa de prevenció que va dur a terme la Diputació amb Salut al Poble als pobles de la província és el Programa de Prevenció d’Ambliopia i altres trastorns visuals.

“Comencem amb un programa de prevenció de la coneguda com a malaltia de l’ull vague recorrent els col·legis de la província. Era un compromís d’aquest Govern Provincial fer-lo, especialment després que la Generalitat decidira suprimir-lo a través de l’Hospital Provincial, i volíem en aqueix sentit posar a la disposició de la ciutadania un servei que s’havia valorat com molt positiu”, ha insistit Vicente-Ruiz.

Cal tindre en compte que la Diputació de Castelló, igual que realitza amb la resta de serveis que presta als municipis, també amb Salut al Poble s’ha coordinat amb l’administració competent en matèria de Sanitat, la Conselleria, amb la condició d’evitar duplicitats i prestar un servei útil, necessari i eficaç als ciutadans de Castelló.

Revertir la despoblació de l’interior, una prioritat amb Repoblem

Per al Govern Provincial és una prioritat intentar lluitar per aconseguir que tots els pobles de la província mantinguen la seua població i, amb això, “mantinguen la seua capacitat de continuar sumant-li valor a aquesta terra amb l’aportació que fan de conservar el seu patrimoni, el seu paisatge, les seues tradicions, les seues gents o els seus costums. Tot això implica treballar per dotar-los dels millors serveis”, ha assegurat la diputada.

I és que les iniciatives que està posant a la disposició dels pobles la Diputació estan tenint un gran acolliment, la qual cosa demostra la proximitat de la institució amb els municipis, la seua implantació territorial i la seua capacitat de resposta.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari