La Diputació reforça La Llum de la Memòria com a fita del turisme cultural aquesta Setmana Santa a la província de Castelló

El Govern Provincial fa coincidir l’inici de l’exposició d’art sacre amb aquestes dates per afavorir la seua dinamització

La Diputació reforça La Llum de la Memòria com a fita del turisme cultural aquesta Setmana Santa a la província de Castelló
16/04/2019 -

La Diputació reforça La Llum de la Memòria com a fita del turisme cultural aquesta Setmana Santa a la província de Castelló. I és que en fer coincidir l’inici d’aquesta ambiciosa exposició d’art sacre restaurat amb les dates de la Setmana Santa, el Govern Provincial preveu optimitzar l’impacte positiu que aquesta exposició comporta i la seua dinamització en la capital de la província. És la primera vegada en les seues quatre edicions que aquesta ambiciosa proposta cultural es desenvolupa en la capital castellonenca després de recórrer bona part de l’interior de Castelló, amb les seues edicions a Vilafermosa, Benassal-Castellfort, i Caudiel-Xèrica.

Tal és el bon comportament que en el seu primer dia d’obertura ha registrat l’exposició en les seues dues seus, tant a l’església de Sant Vicent com en l’antiga església de San Miguel o sala San Miguel, que el vicepresident primer i diputat provincial de Cultura ha assegurat que “l’afluència de visitants en aquestes primeres hores fa preveure que la Llum de la Memòria a la ciutat serà la més ambiciosa de les celebrades fins ara. El creixement de visitants que aquesta exposició ha tingut des de la seua creació fa ara quatre anys ha sigut espectacular, i fer-la enguany en la capital de la província continuarà contribuint a aquesta reeixida trajectòria”.

En aqueix sentit, el vicepresident Sales ha assenyalat que “d’igual manera que milers de persones es desplaçaven als pobles a conéixer el seu patrimoni en les anteriors edicions de la Llum de la Memòria, estem convençuts que ocorrerà en la capital, punt de trobada i connexió dels 135 municipis de la província. La Llum de la Memòria en la capital es constituirà en emblema de l’orgull de tots els pobles de pertànyer a aquesta terra única”
.I és que amb aquesta quarta edició d’aquesta ja consolidada proposta cultural, el Govern Provincial recupera i reivindica el patrimoni i art castellonenc amb un complet recorregut a través de 52 atractives peces del ric patrimoni sacre de la província. Aquest recorregut està diferenciat en les seues dues seus, amb 20 peces a l’Església de Sant Vicent Ferrer, i 32 la Sala San Miguel, dos llocs que sens dubte marcaran un abans i un després en aquesta fita turística que ha creat la Diputació a través de la recuperació del patrimoni històric dels pobles i ciutats de la província.

Aquesta nova edició de la Llum de la Memòria torna a comptar amb un ampli grup d’obres de gran qualitat, amb la característica comuna d’haver sigut intervingudes i recuperades pel Servei de Conservació i Restauració de Béns Culturals de la Diputació. L’exposició romandrà oberta des de hui pròxim dilluns i fins al mes vinent de juliol. L’horari d’obertura en sengles seus serà de dilluns a dissabte d’11.30 a 13.30 hores al matí i de 17.30 a 20.30 hores a la vesprada, respectant sempre els horaris de misses i actes religiosos.

S’incorpora com a recurs turístic i cultural en la ciutat

Cal tindre en compte que és la primera vegada en la seua trajectòria que aquesta ambiciosa iniciativa cultural de la Diputació es duu a terme a la ciutat de Castelló, portant a la capital de la província algunes peces emblemàtiques del patrimoni sacre dels municipis castellonencs.

Com en les seues edicions anteriors, l’exposició proposa un espectacular recorregut per l’art sacre dels municipis de la província, posant l’accent principalment a la comarca on es realitza, en aquest cas a la Plana i els seus municipis, així com peces d’extraordinària riquesa que s’inclouen d’altres zones de la província i que completen el discurs d’una exposició de primer ordre.

Dues seus, dos recorreguts, dos edificis de primer nivell

En aquesta nova edició de la Llum de la Memòria tot torna a sumar significat i atractiu a l’espectacular recorregut que podran gaudir els visitants a partir del dilluns. També les seues dues seus, que com son ser habitual, es tracta d’edificis d’importància monumental.

Antiga església SAN MIGUEL

L’antiga església de San Miguel de finals del segle XVII, hui sala d’exposicions San Miguel de la Fundació Caixa Castelló, entitat fortament arrelada en la societat castellonenca comptarà amb l’exposició d’un total de 32 obres. D’aquestes, 11 es corresponen amb escultures, nou amb pintures, sis d’orfebreria, dues de paper, dos de tèxtil i dos de ceràmica.

Cal destacar que entre les obres es troba el retaule de l’església de la Sang de Vilafamés, atribuïble a l’escultor de Vila-real Josep Sebastià, de 1696, el frontal de l’església del convent de dominiques de Vila-real, de la mateixa època, la taula del Salvador, de Vicente Castelló, tres plaques del segle XVIII de la Real Fàbrica de L´l’Alcora o el Crist d’ivori del convent de Sant Pasqual, del taller Gughelmo della Porta.

Església DE SAN VICENT FERRER

L’església de Sant Vicent Ferrer, preciós temple de la primera meitat del segle XVII, acollirà des de demà en aquesta exposició una mostra de 20 obres de primer ordre sobre la figura de Sant Vicent Ferrer, realitzada en col·laboració amb el Bisbat de Sogorb-Castelló, amb motiu de l’Any Sant Jubilar a ell dedicat. D’elles, són 5 escultures, 12 pintures, una de tèxtil i dues peces d’orfebreria.

D’entre les peces exposades destaquen les dues taules que representen escenes de la seua vida, d’escola flamenca del segle XV, procedents d’un convent dominic de Besaya (Cantàbria), així com altres dos amb el mateix tema, obra de Francisco Ribalta. El retaule de Vicent Macip, del Museu Diocesà de Sogorb és una altra de les peces més espectaculars de l’exposició.

Totes dues seus de la Llum de la Memòria 2019 aportaran un marc perfecte al selecte contingut artístic que conforma l’exposició i que permetrà a més al visitant descobrir part del patrimoni arquitectònic castellonenc.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari