La Diputació serà la primera institució provincial en obrir el camí dels territoris intel·ligents en l'àmbit rural

L’acord amb Iberdrola portat a tota la província per la Diputació obrirà noves oportunitats a la competitivitat rural

La Diputació serà la primera institució provincial en obrir el camí dels territoris intel·ligents en l'àmbit rural
07/05/2019 -

La Diputació de Castelló serà la primera a obrir el camí de la tecnologia smart i els territoris intel·ligents al món rural de la província gràcies a l’acord aconseguit amb Iberdrola per a transformar la província en un territori intel·ligent i més sostenible. Així ho ha assegurat el president provincial, Javier Moliner, referint-se a una col·laboració que contempla la realització conjunta d’actuacions tant d’eficiència energètica com de mobilitat elèctrica per a aconseguir tot el territori provincial.

“Si important és aconseguir que des d’aquesta casa s’impulse que aquest siga un territori més eficient, més sostenible i més net en el futur, considere tan important el que els ciutadans tinguen la certesa que des de la Diputació a més de ser sostenibles busquem permanentment ser els primers. Ser el territori que lidere tot allò que supose una innovació que ens fa ser competitius”.

És per això que Moliner ha assegurat que “som conscients que en aquesta matèria de la innovació és fonamental obrir camí, ser els primers que descobrisquen i òbriguen un univers de possibilitats. Som conscients que les inversions arriben als qui confien en la innovació, les oportunitats arriben als qui creen en el lideratge. I des d’aqueixa fortalesa de la innovació i el lideratge estem orgullosos de poder obrir camí als territoris intel·ligents en l’àmbit del rural de la mà d’Iberdrola i sent la primera institució provincial que aconsegueix obrir aqueixa bretxa”.

Precisament la gran capacitat a tota la província que té l’actuació de la Diputació és una de les claus d’aquesta col·laboració, que permetrà incloure als 135 municipis en aquesta aposta per l’eficiència energètica i la sostenibilitat a favor de la competitivitat.

Liderar la innovació al servei del territori

L’Estratègia Smart Village de la Diputació per un territori intel·ligent es contextualitza al compromís del Govern Provincial amb la innovació com a generadora de riquesa i millors oportunitats a la província. Aquest compromís per fer de la Diputació una Administració aliada de la innovació a la província ha portat al Govern Provincial a importants col·laboracions tant amb instituts tecnològics, la Universitat o sectors d’activitat com el turisme, la ceràmica o la gastronomia amb la condició de propiciar més valor al territori.

Però a més, durant aquests anys ha aconseguit fer de la innovació aplicada al mateix funcionament de la Diputació, a través del seu Servei d’Innovació Pública, una Administració cada dia més útil i eficient per als castellonencs, una labor que li ha merescut importants reconeixements, també en el que té a veure amb la seua relació i servei als ajuntaments. Eines com el Portal de Transparència o la telegestió aplicada a diferents sistemes als ajuntaments conviuen amb eines de més recent creació com el DipcasBot, el conegut com ‘Siri Provincial’ per a acostar tota la seua informació als ciutadans de la província.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari