La Diputació s'uneix amb els empresaris per a impulsar projectes que promoguen el turisme

El president, José Martí, destaca la necessitat de millorar la coordinació de les administracions i professionalitzar el sector en la reunió mantinguda amb representants d’Altur Hosbec Castelló

La Diputació s'uneix amb els empresaris per a impulsar projectes que promoguen el turisme
05/08/2019 -

Ser eficients, coordinar les administracions i professionalitzar el sector turístic són tres de les claus que han analitzat els hotelers integrats en la patronal Altur Hosbec Castelló en una reunió mantinguda aquesta setmana en la Diputació Provincial amb el president de la institució, José Martí, qui ha insistit que la clau és que la província “deixe de ser un virregnat i puga anar de la mà de la Generalitat perquè en l’àmbit turístic hi ha molt encara per fer”.

La reunió, encapçalada per José Martí, ha comptat amb la presència del secretari autonòmic de Turisme, Francesc Colomer; la diputada provincial de Turisme, Virginia Martí; el president de Hosbec, Antonio Mayor; la secretària general, Nuria Montes; el president de Altur Hosbec, Alexis de Pablo, així com representants hotelers com Miriam Gimeno (Grup Intur), Javier Gallego (ZT Hotels); José Luis Vivas (Hotels Civis) i Daniel Adello (Hotel Rei Don Jaume de Morella)

El president de la Diputació ha mostrat la clara intenció de canviar la forma de desenvolupar la política turística de la institució, “perquè la nostra intenció és anar de la mà de la Generalitat per a aconseguir una decidida vertebració del territori i un model turístic que servisca per al sector”. Amb això, recalca que “tots tenim clar que hi ha molt per fer i, precisament, això suposa un gran repte i una oportunitat per a créixer”.

Per a José Martí, la província de Castelló “té recursos fantàstics, però hem de ser capaços de convertir-los en producte i en oferta i, així, tenir una eina fantàstica per a generar activitat econòmica i lluitar, encara que per descomptat no és l’únic camí, contra la despoblació”. Tot això, per descomptat, ha d’impulsar-se “de la mà dels empresaris, perquè només escoltant-los podrem fer els passos necessaris”.

En la mateixa línia s’ha expressat la diputada provincial, Virginia Martí, per a qui la participació de tots els agents sectorials i territorials en la definició del model turístic de la província és necessària per a donar un nou impuls al patronat com a instrument de gestió turística de la Diputació, per la qual cosa “aviat es constituiran diferents comissions sectorials en les quals donarem veu al sector a fi de planificar i conceptualitzar de forma coordinada el producte turístic que necessita la província”.

Per part seua, el secretari autonòmic de Turisme, Francesc Colomer, ha incidit en la “professionalització” com a repte, a més de “ser capaços d’escoltar al sector i decidir entre tots”. Colomer també ha fet esment a programes vinculats al turisme de majors, com el programa Castelló Sènior de la Diputació, en el qual s’ha de continuar treballant a fi de millorar, a més de la rendibilitat social del programa, l’eficiència empresarial del mateix “cal treballar en programes sostenibles que repartisquen beneficis tant a la societat, com al sector”.

Els empresaris, per part seua, han aprofitat aquesta primera reunió per a traslladar propostes i preocupacions. Una d’elles, com aprofitar millor l’existència d’un aeroport que consideren ha de ser la clau per a continuar creixent en l’àmbit turístic i desestacionalitzar el sector. Això sí, reconeixen que de forma paral·lela és necessari crear una oferta complementària que encara ha de créixer més.

Així mateix, els empresaris insisteixen que cal modernitzar el sector, millorar els canals de promoció i comunicació, remarcant la digitalització de l’oferta com a clau, a més d’apostar per la professionalització del sector.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari