La Diputació 'trasllada' als escolars a l'Edat Mitjana amb 'El Viatge dels Templers' per a estudiar la història de la província

El Govern Provincial porta la tècnica croma als col·legis per explicar el pas dels templers pels pobles de Castelló

La Diputació 'trasllada' als escolars a l'Edat Mitjana amb 'El Viatge dels Templers' per a estudiar la història de la província
24/04/2019 -

La Diputació de Castelló ha traslladat als escolars dels municipis de Les Coves de Vinromà, Albocàsser i la Salzadella a l’Edat mitjana a través de la innovadora experiència ‘El Viatge dels Templers‘. Així, el Govern Provincial ha acostat aquesta tècnica d’efectes digitals a les aules a través del Projecte Croma perquè els xiquets coneguen d’una forma molt divertida i sorprenent el pas de l’Orde Templer per la província de Castelló.

El vicepresident primer de la Diputació i diputat provincial de Cultura, Vicent Sales, ha assegurat que “hem complit amb l’objectiu d’aquesta activitat que és donar a conéixer la nostra història entre els més joves, donar-los a conéixer el ric patrimoni que tenen als seus pobles per a continuar generant aqueixa estima pel nostre, del que tan orgullosos estem”.

En aqueix sentit, el vicepresident ha recalcat que “en aquesta segona edició hem consolidat una iniciativa que al·ludeix a la connexió que tots els castellonencs sentim amb la nostra terra i a l’orgull de pertànyer a una província única, amb un llegat històric envejable i que, sens dubte, posant-lo en valor ajudem la dinamització dels nostres pobles”.

És per això que Sales ha incidit que “l’objectiu d’aquesta activitat és aprofitar les noves tecnologies per a acostar la història, oferir alternatives culturals contemporànies i dinamitzar els recursos patrimonials que tenim en la nostra terra. En definitiva, donem a conéixer la nostra història amb atractives tècniques que dinamitzen també turísticament el nostre patrimoni”.

Territori Templer: conéixer la nostra història i convertir-la en un actiu

Més de 710 anys després del pas de l’Orde del Temple per les nostres terres i com a part del projecte ‘Territori Templer’, la Diputació de Castelló també s’ha proposat posar a l’abast dels milers de turistes que ens visiten l’enorme llegat deixat pels cavallers Templers, repartit fonamentalment per les comarques de l’Alt i Baix Maestrat i altres territoris del Maestrat històric, és a dir per les terres que van ser senyorades pels Templers i, després de la seua desaparició, pels maestres de la també militar i religiós Orde de Montesa.

Entre altres accions, la Diputació ha creat la sendera ‘Miradora Templera’, una nova sendera lineal que, al llarg de més de 26 km, uneix els castells medievals i templers de Peníscola, Santa Magdalena de Polpis i Alcalà de Xivert, inclosos dins del Parc Natural de la Serra d’Irta. El nom de la nova sendera: Sender dels Miradors Templers.

“Castelló és Territori Templer però també territori turístic, i amb aquesta nova infraestructura esportiva, natural i cultural es contribueix a la diferenciació de la destinació per a atraure els turistes més amants de la nostra història i naturalesa més fascinant i, alhora, més desconeguda”, ha explicat el vicepresident Sales.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari