La Diputació trau a la venda les entrades de l'edició més ambiciosa del Festival de Teatre Clàssic Castillo de Peníscola

Un renovat Castell de Peníscola albergarà del 5 al 27 de juliol el que ja és el principal reclam del turisme cultural en la província

La Diputació trau a la venda les entrades de l'edició més ambiciosa del Festival de Teatre Clàssic Castillo de Peníscola
07/05/2019 -

La Diputació de Castelló ha posat a la venda hui les entrades de l‘edició més ambiciosa del Festival de Teatre Clàssic Castillo de Peníscola per a consolidar en l’elit de les arts escèniques la més ambiciosa aposta pel turisme cultural de la província. Un renovat Castillo de Peníscola gràcies al Pla Director executat per la Diputació de Castelló serà el millor enclavament patrimonial del 5 al 27 de juliol per a un exclusiu cicle teatral que segueix el deixant d’altres referents a Espanya i que s’ha posicionat com el màxim precursor del turisme cultural i de l’oferta complementària de qualitat al turisme de la província en la temporada estival.

El vicepresident primer i diputat provincial de Cultura, Vicent Sales, ha animat a “tots els castellonencs a gaudir d’aquesta proposta de primera qualitat que ja atrau visitants vinguts de tot el país per a comprovar l’ambient únic que es crega al castell de Peníscola com el millor escenari del mediterrani”.

Cal tindre en compte que precisament un dels eixos fonamentals del Pla Director del Castell de Peníscola en el qual la Diputació inverteix 4,5 milions d’euros és precisament augmentar l’aposta pel Festival de Teatre Clàssic com a patrimoni cultural i eina de promoció turística per a la província.

Una ambiciosa programació amb un gran elenc d’obres i actors

Una de les claus de l’èxit del Festival de Teatre Clàssic de Peníscola ha sigut la perfecta conjunció de la qualitat, prestigi i innovació en la seua programació. Així, el divendres, 5 de juliol començarà el festival amb l’espectacle ‘Paraules per un tub’ que discorrerà pels carrers del barri antic amb començament a les 20.30 hores en la plaça del Faro. Estarà dirigit per Rodrigo Puertas, amb la Companyia Generació Teatro.

El dissabte 6 de juliol ja comença l’horari habitual de les 22.30 hores que es mantindrà en totes les obres així com la seua ubicació al Pati d’Armes del Castell. Tindrà lloc ‘El malalt imaginari’, de Molière dirigida per Eva del Palau amb la Companyia Morboria Teatro.

El dijous 11 de juliol el festival tornarà als carrers del barri antic de Peníscola amb ‘El carro de les meravelles’, dirigida per Pedro Monroy amb la Companyia Escalera de Tijera.

El dissabte dia 13, a les 22:30 hores al Pati d’Armes del Castell tindrà lloc ‘Entre babaus camina el joc’, de Rojas Zorrilla, amb la direcció d’Eduardo Vasco i les companyies Novembre Teatre i Companyia Nacional de Teatre Clàssic i amb vestuari de Lorenzo Caprile. A la mateixa hora i en el mateix lloc, el dimarts 16 de juliol tindrà lloc ‘Querella de Lope i les dones’ dirigit per Ernesto Arias i amb la Companyia Calema Produccions. El dijous 18 serà l’oportunitat de gaudir de ‘Desenganys Amorosos‘, amb la direcció d’Ainhoa Amestoy amb la Companyia Estival Producciones.

Ja en la recta final del festival, el dissabte 20 de juliol tindrà lloc l’obra ‘Un marit ideal’, d’Oscar Wilde dirigida per Juan Carlos Pérez de la Font amb la Companyia Seqüència3. El dimarts 23 l’obra ‘Ildebrando Biribó, l’últim cyrano’ amb la direcció d’Iñaki Ricarte i la Companyia Gat Negre.

Finalment, el dissabte 27 de juliol el fermall d’or al festival el posarà una nova actuació al carrers del barri antic de Peníscola, ‘El pelegrí i el papa’, dirigida per Jesús Pescador amb la Companyia Teatre dels Navegants’ a les 20.00 hores, i ja a les 22.30 hores al Pati d’Armes del Castell, ‘La vídua valenciana’, de Lope de Vega, dirigida per Borja Rodríguez amb la Companyia MIC Produccions.

Cal recordar que la venda d’entrades començarà dilluns que ve 6 de maig en les taquilles del castell i online en la pàgina web https://castillodepeniscola.dipcas.es/ 

Descobrir Castelló a través d’una oferta complementària de qualitat

Aquesta ambiciosa proposta es correspon amb l’esforç que està fent la Diputació de Castelló per a generar activitats través de la cultura, la literatura, la música i l’esport, una oferta complementària de qualitat que dinamitze amb noves oportunitats la província al mateix temps que genere prescriptors turístics dels nostres municipis.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari