La Diputació ultima la creació de nous espais per a emprenedors en els pobles més menuts amb #Repoblem

La iniciativa pretén dinamitzar el medi rural atraient el talent, la creació de noves empreses i el seu creixement en els pobles

La Diputació ultima la creació de nous espais per a emprenedors en els pobles més menuts amb #Repoblem
23/04/2019 -

La Diputació de Castelló ultima la creació de nous espais per a emprenedors als pobles més xicotets de la província com a part del seu programa estratègic #Repoblem per a revertir la situació de despoblació que afecta bona part de l’interior de la província. Així, serà en la Junta de Govern del pròxim 30 d’abril quan queden aprovades les bases per a la convocatòria d’adequació i millora en la infraestructura d’espais municipals en els municipis de la província de Castelló amb població de menys de 5.000 habitants. L’objectiu d’aquesta iniciativa del Govern Provincial és el d’aconseguir un impacte social i econòmic molt positiu per als pobles amb menys recursos a través de l’atracció d’emprenedors que inicien els seus negocis i empreses que cresquen en els pobles.

El president de la Diputació, Javier Moliner, ha assegurat que “si volem que més gent viva als pobles crear ocupació i oportunitats econòmiques en ells és fonamental. Aquests espais per a l’emprenedoria afavoreixen precisament la fixació del talent en el territori rural, la creació de noves oportunitats laborals i la seua dinamització. Amb aquests espais per a l’emprenedoria crearem vivers de noves oportunitats laborals i empresarials”.

En aqueix sentit, el president ha assegurat que “tenim clar que una forma de fixar el talent i la població en el territori rural és crear oportunitats, és creure en una nova ruralitat que no haja de pensar necessàriament en l’agricultura o la ramaderia, sinó que puga pensar en el talent, les noves tecnologies i la capacitat que el treball a distància ofereix perquè un puga viure als pobles encara que tinga la seua activitat professional vinculada a qualsevol part del món. Amb aqueixa premissa el Govern Provincial donarà suport al fet que els nostres pobles i ciutats siguen pioners en l’àmbit global”.

Cal assenyalar que a través d’aquestes instal·lacions la Diputació també garantirà que tots els recursos que manté actius per al foment de l’ocupació a través dels seus cinc Centres Cedes a l’interior (Sogorb, Morella, Llucena, Vall d’Alba i Albocàsser) arriben a beneficiar encara més a persones residents en el medi rural, motivant la generació de noves empreses a l’interior. Actualment les activitats que manté la Diputació com a part de la seua Estratègia Provincial per al Foment de l’Ocupació, l’Emprenedoria i la Promoció Econòmica aconsegueixen beneficiar a més de 900 emprenedors de tota la província cada any.

Foment de la igualtat d’oportunitats en tota la província

Cal tindre en compte que la promoció de la igualtat d’oportunitats entre tot el territori provincial per part de la Diputació subjau en aquesta convocatòria que permetrà una dinamització del territori i contribuirà a reduir les diferències entre l’interior i la costa de la província i treballant contra la despoblació que pateix l’interior.

“Defensem la igualtat d’oportunitats de tots els castellonencs, visquen on visquen. A través de Repoblem dotem als pobles de més recursos acostant aqueixa igualtat d’oportunitats perquè cada dia siguen més els ciutadans que decideixen desenvolupar el seu projecte de vida en un poble. La qualitat de vida que es té en un xicotet municipi de la província ha d’anar acompanyada d’oportunitats laborals, i en això incideix aquesta iniciativa”, ha assenyalat el president.

Cal assenyalar que les ajudes, de fins a 30.000 euros per municipi per a finançar el 100% de l’adequació d’aquests espais per a emprenedors, es destinaran a la creació de llocs per a la seua cessió a emprenedors, com per exemple vivers d’empreses o espais co-working. El pressupost inicial per a començar aquesta actuació serà de 120.000 euros. 

Repoblem, una prioritat per a la Diputació

Des de la Diputació, aquesta iniciativa que dóna resposta a la necessitat de generar noves oportunitats laborals en l’entorn rural es considera com una de les mesures fonamentals a implementar per a afavorir que la població romanga en les zones rurals d’origen i que pot contribuir a frenar l’èxode de població de l’interior.

La Diputació de Castelló manté moltes altres mesures per a tractar de contrarestar la despoblació de l’interior com una de les seues actuacions més prioritàries. Així, el Govern Provincial suma aquesta iniciativa a altres recursos que ja ha posat en marxa contra la despoblació rural i que han tingut molt bon acolliment com són les escoles matineres en centres educatius i les Unitats Respira (Unitats de Respir Familiar) per a la cura de dia de persones majors dependents, també les ajudes a la natalitat per a municipis de menys de 1.000 habitants o el transport rural amb finalitats metges per a les persones majors que resideixen en municipis de menys de 5.000 habitants.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari